Princ William má odvážne plány, zapojiť chce aj všetky tri deti. Prebudí v nich to, čo v ňom jeho mama Diana?

Princ William by sa chcel v Británii zaslúžiť o ukončenie bezdomovectva a vystaviť problematike ľudí bez domova aj svoje deti.

22.06.2023 00:00
Princ William, jeho manželka, princezná Kate a... Foto: ,
Princ William, jeho manželka, princezná Kate a ich deti princ George, princezná Charlotte a princ Louis sledujú prelet letky z balkóna Buckinghamského paláca.
debata

Povedal to v novinách The Sunday Times. Uviedol tiež, že v otázke boja s bezdomovectvom plánuje veľký projekt financovaný nadáciou, ktorú riadi spoločne s manželkou Kate.

Cieľom tohto projektu podľa neho bude zabezpečiť vyhovujúce životné podmienky ľuďom po celej krajine, ktorí potrebujú nastaviť pomocnú ruku. Naznačil, že uvažuje na skúšku aj o vybudovaní sociálneho bývania na svojich pozemkoch.

Princezná Kate z Walesu (vľavo) v kreácii Alessandra Rich a vojvodkyňa Sophie z Edinburghu Čítajte viac Princezná Kate ako kópia Diany zatienila zvyšok rodiny - teda až na... aha, Sophie riskovala aj malé faux pas, no Británia ju za to miluje

William, ktorý oslavuje v stredu 41. narodeniny, dlhodobo podporuje charitatívne organizácie, ktorých cieľom je odstrániť bezdomovectvo. Táto téma bola blízka aj jeho matke, princeznej Diane. Tá v roku 1993 vzala Williama aj svojho druhého syna Harryho na návštevu do azylového domu, uviedla agentúra Reuters.

Princezná Kate z Walesu v kreácii Alessandra...
Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu a jej manžel,...
+11Princezná Kate z Walesu a jej manžel - princ...

Následník britského trónu by v tomto ohľade chcel ísť v stopách svojej matky a hovoriť o bezdomovcoch aj so svojimi deťmi. „Keď som dnes ráno odchádzal z domu, tak som si hovoril, kedy bude najlepší čas vziať Georgea, Charlottu alebo Louisa do nejakej organizácie, ktorá sa zameriava na bezdomovcov. Myslím, že keď to dokážem skĺbiť s ich výučbou, tak ich tomu určite vystavím,“ povedal.

Princ William, jeho manželka, princezná Kate a ich deti Čítajte viac Toľko lásky v jednom zábere: Fotka princa Louisa zaveseného na Williamovom krku je dokonalou oslavou Dňa otcov

„Až budú vyrastať, tak si budú uvedomovať, že niektorí z nás majú veľké šťastie, niektorí potrebujú trochu pomôcť a že niektorí z nás musia robiť najviac, ako a čo môžeme, aby sme pomohli ostatným zlepšiť život,“ podčiarkol.

debata chyba
Viac na túto tému: #pomoc #princ William #bezdomovec #charita

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...