Princezná Kate ako kópia Diany zatienila zvyšok rodiny - teda až na... aha, Sophie riskovala aj malé faux pas, no Británia ju za to miluje

Len pár dní po oslavách známych ako Trooping the Colours nasledovali vo Veľkej Británii ďalšie. Samozrejme, s najdôležitejšími členmi kráľovskej rodiny.

20.06.2023 08:58
Princezná Kate z Walesu (vľavo) v kreácii... Foto: ,
Princezná Kate z Walesu (vľavo) v kreácii Alessandra Rich a vojvodkyňa Sophie z Edinburghu na ceremoniáli Order of Garter.
debata (2)

V pondelok popoludní sa na zámku Windsor stretol kráľ Karol III. spoločne s manželkou, kráľovnou Camillou a desiatkami ďalších šľachticov, aby sa zúčastnili na výročnej slávnosti známej ako Order of Garter, čo je vlastne najstarší a najvyšší rád rytierstva v Británii.

Princ William, jeho manželka, princezná Kate a ich deti Čítajte viac Toľko lásky v jednom zábere: Fotka princa Louisa zaveseného na Williamovom krku je dokonalou oslavou Dňa otcov

Zatiaľ čo potomkovia kráľovskej rodiny dorazili v obradných rúchach, dvojica dám v zložení princezná Kate a vojvodkyňa z Edinburghu Sophie prišli v tradičnom elegantnom odeve. Aj preto neprekvapí, že si opäť vyslúžili najviac pozornosti. Zmerať, ktorá väčší podiel, nie je ľahké.

Princezná Kate z Walesu v kreácii Alessandra...
Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu a jej manžel,...
+11Princezná Kate z Walesu a jej manžel - princ...

Mama troch detí a verejnosťou milovaná princezná Kate stavila na model bodkovaných šiat, ktoré už v minulosti predvádzala na dostihoch v Ascote. Model dizajnérky Alessandry Richovej doplnila elegantným klobúčikom na stranu a, samozrejme, bezchybnou úpravou líčenia a vlasov.

zväčšiť Princezná Kate z Walesu v kreácii Alessandra... Foto: SITA/AP, John Phillips
Princezná Kate z Walesu Princezná Kate z Walesu v kreácii Alessandra Rich na ceremoniáli Order of Garter.

Biele šaty s dlhými rukávmi a čiernymi bodkami nesú v sebe pritom aj iný význam – sú totiž odkazom na zosnulú matku princa Williama. Podobný model totiž kedysi obliekla princezná Diana – stalo sa tak v Ascote v roku 1988. Kate veľmi rada predvádza modely, ktoré sa nejakým spôsobom prepájajú s tragicky zosnulou princeznou a historicky jednou z najobľúbenejších členiek britskej kráľovskej rodiny.

Princ Harry a jeho manželka Meghan Markle Čítajte viac Najprv veľké očakávania, teraz tvrdá rana. Princ Harry a Meghan končia, miliónov sa nedočkajú

Vedľa princeznej z Walesu sa postavila o pol hlavy nižšia manželka princa Edwarda. Vojvodkyňa Sophie tak trochu prekvapila voľbou letných vzorovaných šiat s kvetinovou potlačou. Sympatická blondínka, ktorá sa takisto radí medzi miláčikov verejnosti, si obliekla šaty bez rukávov. Takéto drobné detaily vždy zaujmú – medzi členkami kráľovskej rodiny totiž nie sú celkom bežné a vždy sú vlastne tak trochu proti pravidlám. Aspoň tým dekádam či stáročiam starým.

zväčšiť Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu a jej manžel,... Foto: SITA/AP, Kirsty Wigglesworth
Britain Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu a jej manžel, princ Edward Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu a jej manžel, princ Edward odchádzajú z ceremoniálu Order of Garter na hrade Windsor.

Sophie však zároveň zaujala elegantnou a šik voľbou a podobné modely šiat budú určite opäť hitom medzi ženami v Británii. Išlo navyše o voľbu praktickú – Veľkú Britániu totiž zasiahli vlny horúčav, ktoré napríklad v pondelok popoludní spôsobili aj to, že jeden z vojakov odpadol priamo počas výkonu ceremoniálnej služby pred objektívmi fotografov. Sophie je praktická žena, „riskovať podobné incidenty“ sama zjavne nechce. A to ešte zvyšuje jej sympatie a prirodzené vystupovanie v očiach verejnosti.

Letizia Čítajte viac Súboj štíhlosti, vkusu či dokonalosti? Bok po boku sme kráľovné Letiziu a Raniu dlho nevideli, tu sú

Aktuálne dianie v kráľovskej rodine sa však nenesie len v znamení oficiálnych ceremoniálov a osláv, ale aj ďalších „škandalóznych“ odhalení v dvojici kníh, ktoré vyšli. Tie rozoberajú dianie v najsledovanejšej kráľovskej rodine planéty, osudy princa Harryho či Williama, vzťah kráľovnej Alžbety II. s nevestou jej mladšieho vnuke – Meghan Markleovou či mnohé ďalšie momenty zo života za stenami kráľovského paláca.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #kráľovská rodina #rodina #ceremoniál #princezná Diana #princezná Kate #vojvodkyňa Sophie

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...