Spoločná večera alebo venčenie psa? Hollywoodske hviezdy chcú pomôcť štrajkujúcim, môžete si 'ich' vydražiť

Americkí herci vám kúpia večeru, vyvenčia psa alebo pomôžu vylúštiť krížovku - teda v prípade, že sa vám taký zážitok podarí vydražiť za pravdepodobne nemalú čiastku.

19.09.2023 08:00
Bob Odenkirk Foto: ,
Herec Bob Odenkirk (vľavo) s kolegami Patrickom Fabianom a Paulom Raci na zábere zo štrajku v auguste tohto roka.
debata

Možnosť na to ponúka aukcia, ktorej výťažok poputuje na zdravotnú starostlivosť pre štrajkujúcich hollywoodskych hercov a scenáristov vo finančnej tiesni. Prihadzovať do aukcie je možné do 22. septembra, napísal server BBC.

Jessica Chastain Čítajte viac Buď rozmaznaná diva alebo nočná mora, hovorili o hviezdnej Chastainovej režisérovi. Ako to dopadlo?

Hviezda seriálu Volajte Saulovi, sequelu oceňovaného Perníkového otca, Bob Odenkirk zájde s tým, kto ponúkne najvyššiu čiastku, na večeru v New Yorku alebo Los Angeles. V prípade, že to je pre výhercov príliš ďaleko, mu nechá doviezť jedlo z obľúbenej reštaurácie a dá si s ním večeru cez videohovor. Výška prihodenia zatiaľ presiahla 7100 dolárov.

Herec Jason Sudeikis, známy napríklad zo...
Herečka a šéfka odborov SAG-AFTRA Fran Drescher...
+7Herečka Rosario Dawson sa zúčastnila na...

Určité limity má ponuka herca a producenta Adama Scotta (Odbor mestskej zelene), ktorý vezme vášho psa na hodinovú prechádzku – ale iba v Los Angeles. Záujemcovia zatiaľ ponúkli vyše 3000 dolárov.

Časť hercov sa rozhodla ukázať svoje výtvarné vlohy. Zatiaľ čo Lena Dunham zo seriálu Girls ponúka nástennú maľbu, John Lithgow ocenený dvoma Oscarmi a niekoľkými Zlatými glóbusmi akvarelom zveční dražiteľovho psa. Medzi ďalšími ponukami je napríklad spoločný kurz keramiky či „existenciálny rozhovor“ spojený s lúštením krížovky, podpísaný klobúk alebo pieseň zložená priamo pre vás.

Joely Fisher, herečka a prezidentka organizácie SAG-AFTRA Fran Drescher a Duncan Crabtree-Ireland Čítajte viac Hviezdy Hollywoodu vyrazili do ulíc! Ted Lasso, bláznivá pestúnka Fran či Rosario Dawson, takto štrajkujú herci

Aukciu na platforme eBay organizuje charitatívna organizácia Union Solidarity Coalition, ktorú tento rok v máji na pomoc tým, ktorí sa kvôli štrajku ocitnú bez finančných prostriedkov, založili hollywoodski herci a scenáristi.

zväčšiť Herečka Jessica Chastain sa na festivale v... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Jessica Chastain Herečka Jessica Chastain sa na festivale v Benátkach objavila v tričku s logom hereckej organizácie na podporu štrajku hereckej únie. Do Talianska priniesla film Memory.

Hollywoodski scenáristi začali štrajkovať tento rok v máji, v júli sa k nim pripojili aj herci. Dôvodom štrajku sú nezhody s veľkými štúdiami a streamovacími gigantmi ohľadom platov, pracovných podmienok alebo aj zapojenia umelej inteligencie (AI) v priemysle. Podľa BBC sú v dôsledku štrajku bez práce aj zdravotnej starostlivosti tisíce ľudí.

debata chyba
Viac na túto tému: #aukcia #štrajk #herci

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...