Vianočný pozdrav kráľa a kráľovnej Španielska? Dokonalá idylka má pachuť škandálu. Letizia už bola vydatá a mali sme vzťah, tvrdí ex-švagor

Nielen členovia britskej kráľovskej rodiny sa pred príchodom vianočných sviatkov prihovárajú verejnosti prostrednícvom oficiálnych vianočných pozdravov a fotografií. Vlastnú zverejnil aj španielsky kráľ Felipe s rodinou.

14.12.2023 17:00
Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia Foto: ,
Španielsky kráľ Felipe VI a kráľovná Letizia v šatách od Victorie Beckham pózujú fotografom na recepcii v Buckinghamskom paláci.
debata

V utorok 12. decembra zverejnil palác oficiálnu fotografiu, ktorá vznikla k tohtoročným sviatkom. Ani v tomto prípade sa však nedá veľmi hovoriť o tom, že by mala vianočnú atmosféru (podobné dojmy vyvolal aj záber rodiny princa a princeznej z Walesu). Kráľ Felipe si pred objektívom zapózoval spoločne s manželkou, kráľovnou Letiziou a ich dvoma dcérami, princeznou Leonor a infantou Sofiou.

Britain Royals Čítajte viac Aký nepomer! William a Kate vianočným záberom chytili za srdce milióny ľudí. Karol III. a Camilla? Šliapli vedľa, to číslo je bieda

Rodinné kvarteto sa spokojne a milo usmieva do objektívov a z celého záberu srší rodinná súdržnosť a pohoda. Prejaviť ju však nebolo pre španielsku kráľovskú rodinu dôležité len pre prichádzajúce vianočné sviatky.

zväčšiť Španielsky kráľ Felipe VI s kráľovnou Letiziou... Foto: Profimedia
Španielsky kráľ Felipe VI s kráľovnou Letiziou Španielsky kráľ Felipe VI s kráľovnou Letiziou a ich dvoma dcérami - infantou Sofiou (druhá zľava) a princeznou Leonor.

Len pred pár dňami sa totiž v krajine na Pyrenejskom poloostrove riešil neočakávaný škandál a obvinenia, ktoré mal médiám tlmočiť Jaime del Burgo, bývalý švagor kráľovnej Letizie – exmanžel jej sestry Telmy Ortizovej.

815375573 Čítajte viac Za úchvatnou kráľovnou Letiziou sa otáčali hlavy - tá kráľovská už pred 20 rokmi. S manželom napodobili moment, keď sa zrodila ich láska

Burgo vyšiel von s tvrdením, že v minulosti mal pomer so španielskou kráľovnou. Udiať sa tak vraj malo už v čase, keď bola vydatá za (v tom čase ešte stále princa) Felipeho. Ako dôkaz poskytol starší záber, na ktorom je kráľovná Letizia zabalená v hodvábnom šále. Fotografiu mu vraj mala poslať ona sama a súkromne.

Lady Victoria Hervey na zábere z Miami v...
Dánska korunná princezná Mary si užívala deň na...
+7Nórska korunná princezná Mette-Marit na zábere...

Del Burgo tvrdí napríklad, že milencami s Letiziou boli aj v čase jedného z jej tehotenstiev a s prestávkami mal ich vzťah trvať až do roku 2011. Detaily ich vzťahu zachytáva aj kniha Letizia a ja, ktorá vyšla pred pár dňami a pre ktorú vraj vyspovedal ex-švagra kráľovnej autor Jaime Peñafiel Nuñez. V knihe sa okrem iného píše napríklad aj to, že kráľovná Letizia v čase Del Burgovej svadby s jej sestrou Telmou prišla za ním, dala mu bozk na líce a povedala: „Budeme znovu spolu.“

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu Čítajte viac Nežné dotyky Williama a Kate zatienili aj delegáciu z Kórey. Nik netušil, čo príde večer: Princezná ako krásna labuť, Camilla rubínovou kráľovnou

Kráľovská rodina sa ku škandálu vôbec nevyjadrila, na adresu Burga sa však rozvírila pomerne živá a divoká debata a prišla aj kritika. Možno aj preto si následne vymazal profily na sociálnych sieťach (na siete X zverejnil aj spomenutú fotografiu Letizie) a prestal reagovať na kontaktovanie od novinárov.

Princezná z Walesu Kate zvláda aj nepríjemný...
Princezná Kate v kreácii Safiyaa.
+19Princ William a jeho manželka, princezná Kate...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #nevera #škandál #kráľovná Letizia #kráľ Felipe #idylka #vianočný pozdrav

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...