Hral vo filme, ktorý dobyl Cannes a uchmatol si Oscara: Hviezdu hitu Parazit našli mŕtvu, písalo sa aj o drogách

Juhokórejského herca I Son-gjuna (Lee Sun-kyun), ktorý účinkoval v oscarovom filme Parazit, našli mŕtveho.

27.12.2023 07:31
Parazit1 Foto:
Herec Lee Sun-kyun a herečka Cho Yeo-jeong na zábere z filmu Parazit.
debata

Ako v stredu informovala agentúra Jonhap, polícia po ňom pátrala na základe tiesňového volania jeho manželky, ktorá nahlásila, že odišiel z domu, a ona našla niečo ako list na rozlúčku.

Polícia našla tohto 48-ročného herca v stave bezvedomia v aute zaparkovanom v jednom z parkov v Soule, dodala agentúra Jonhap, ktorá sa odvolala na juhokórejskú políciu. Záchranná služba neskôr informovala, že nájdený muž bol vyhlásený za mŕtveho.

Luana Andrade Čítajte viac Po liposukcii zomrela slávna brazílska influencerka, mala len 29 rokov. Odkaz do neba jej posiela aj Neymar

Herec bol políciou vyšetrovaný pre obvinenia z nezákonného užívania marihuany a iných drog v dome hostesky pracujúcej v luxusnom bare v soulskej štvrti Gangnam. V súvislosti s týmto prípadom bol vypočúvaný 28. októbra, 4. novembra a naposledy počas uplynulého víkendu.

zväčšiť Juhokórejská polícia objavila v bezvedomí herca... Foto: SITA/AP, Seo Dae-youn
South Korea Actor Unconscious Juhokórejská polícia objavila v bezvedomí herca Lee Sun-kyuna v jednom z parkov v Soule. Neskôr konštatovala už len jeho smrť.

V októbri podal herec žalobu na dvoch ľudí – vrátane hostesky – za vydieranie. Stalo sa tak po tom, čo sa v médiách objavili články, že užíva drogy. Hostesku zadržali minulý mesiac a polícia údajne požiadala o vydanie zatykača aj na druhú osobu. Herec na polícii tvrdil, že hosteska na neho tlačila, aby bral drogy, ale on údajne nevedel, čo užíva.

Známa česká kozmetička Olga Knoblochová na zábere z roku 2016. Čítajte viac Prezývali ju Lady Dermacol, receptúry prvej českej vizážistky kúpil aj Hollywood: Olga Knoblochová zomrela vo veku 90 rokov

V Južnej Kórei platia prísne protidrogové zákony a za drogové trestné činy sa zvyčajne ukladá trest odňatia slobody na najmenej šesť mesiacov alebo až 14 rokov pre recidivistov a dílerov.

I Son-gjun (Lee Sun-kyun) sa narodil v roku 1975. Preslávil sa rolou otca bohatej rodiny vo filme Parazit, ale hral aj hlavné úlohy vo viacerých juhokórejských filmoch.

zväčšiť Herec Lee Sun-kyun (na snímke vľavo) a jeho... Foto: SITA/AP, Daniel Cole
Lee Sun-kyun Herec Lee Sun-kyun (na snímke vľavo) a jeho kolegovia Kim Hee-won a Ju Ji-hoon poredstavili v máji 2023 film Project Silence na festivale v Cannes.

Snímka Parazit od režiséra Bong Joon-Ho v roku 2019 ovládla festivaly a nadchal kritikov. Na filmovom festivale v Cannes získal film Zlatú palmu, hlavnú festivalovú cenu a v nasledujúcom roku zbieral ocenenia na všetkých významných filmových večeroch. Okrem ceny Zlatý glóbu pre najlepší cudzojazyčný film či ceny BAFTA v rovnakej kategórii získal aj sošku Oscara ako najlepší inojazyčný film.

Lee Sun-kyun ešte tento rok v máji predstavil svoj nový film Project Silence na filmovom festivale v Cannes.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #film #úmrtie #škandál #Oscar #parazit

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...