Kráľ Karol III. strávil v nemocnici už tri noci. Koľkokrát ho navštívila jeho manželka Camilla?

Britský kráľ Karol III. po piatkovej plánovanej operácii prostaty strávil už tretiu noc v súkromnej klinike v Londýne.

29.01.2024 11:37
Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla Foto: ,
Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla.
debata

Karol po prijatí v nemocnici počas piatka navštívil aj svoju nevestu, princeznú z Walesu Catherine, ktorá sa tam už 14. deň zotavuje po brušnej operácií.

Princezná Kate  koláž Čítajte viac Pozrite sa do súkromnej nemocnice, kde sa lieči princezná Kate! Poskytuje luxus 5-hviezdičkového hotela

Nezhubné ochorenie britskému panovníkovi diagnostikovali 17. januára počas pobytu v kráľovskom panstve Birkhall v grófstve Aberdeenshire. Camilla v piatok po zákroku uviedla, že Karolovi sa darí dobre. Zatiaľ nie je jasné, ako dlho kráľ v nemocnici pobudne. Podľa britského denníka The Times malo pôvodne ísť o dva dni. Jeho manželka, kráľovná Camilla ho odvtedy navštívila už štyrikrát.

Princ William a jeho manželka Kate, princezná z Walesu Čítajte viac Časy sa menia! Dôkazom je aj správanie princa Williama v čase, kedy jeho manželka leží v nemocnici

Hovorca Buckinghamského paláca v mene Karola poďakoval všetkým, ktorí v poslednom týždni popriali britskému kráľovi veľa zdravia. Karol je podľa hovorcu „veľmi rád, že jeho diagnóza má pozitívny vplyv na zdravotné povedomie verejnosti“.

Agentúra DPA uviedla, že zverejnenie kráľovho zdravotného problému vyvolalo v Británii prudký nárast vyhľadávaní výrazu „zväčšená prostata“ na webovej stránke britskej Národnej zdravotnej služby (NHS). Stránka v deň zverejnenia diagnózy zaznamenala jedno navštívenie každých päť sekúnd.

Karol III. počas korunovácie za britského kráľa...
Kráľ Karol III. je korunovaný korunou svätého...
+6Britský kráľa Karol III. po korunovaní za...

Kráľ Karol sa doteraz tešil dobrému zdraviu – liečil si športové zranenia z póla a lyžovania a dvakrát – v rokoch 2020 a 2022 – prekonal chorobu COVID-19. Verejnosť si často všíma jeho opuchnuté prsty na rukách, ale nie je známe, čo uňho tento stav spôsobuje.

Kate, princezná z Walesu Čítajte viac Slovo rakovina sa začalo skloňovať okamžite po zverejnení správy o operácii princeznej Kate. Pravdou je...

Transparentnosť okolo Karolovej operácie je však jasným rozchodom s praxou minulosti, konštatuje AFP s tým, že zdravotný stav Karolovej matky, kráľovnej Alžbety II., sa síce od októbra 2021 až do jej smrti v septembri 2022 viditeľne zhoršoval, ale oficiálne sa informovalo len o „epizodických problémoch s pohyblivosťou“. Ako oficiálna príčina jej smrti vo veku 96 rokov sa uvádzala staroba.

Britain Royals Christmas Čítajte viac Monarchia nemá náhradu! Kate je v nemocnici len pár dní a už poriadne chýba. Dôkaz, akú veľkú cenu má, ponúka denne aj princ William

Oznámenie o Karolovom zdravotnom stave prišlo krátko po správe, že princezná Kate pre bližšie nešpecifikovaný zdravotný problém podstúpila úspešnú brušnú operáciu. Očakáva sa, že zotavovaním v nemocnici strávi dva týždne a potom ešte niekoľko mesiacov nebude plniť svoje obvyklé povinností na verejnosti.

debata chyba
Viac na túto tému: #Karol III. #kráľovná Camilla

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...