Akú smršť spôsobili správy o zdravotných problémoch kráľa Karola III. a princeznej Kate čakal málokto

75-ročný monarcha v piatok podstúpil zákrok kvôli nezhubnému nálezu na prostate a po operácii sa mu podľa médií darí dobre. Z nemocnice ho prepustili v pondelok.

31.01.2024 11:00
Britský kráľ Karol III. a princezná Kate  koláž Foto:
Britský kráľ Karol III. a princezná Kate.
debata (1)

Britský kráľ Karol III. a princezná Kate svojimi nedávnymi pobytmi v nemocnici inšpirovali mnohých Britov k záujmu o vlastný zdravotný stav. Karol apeloval na občanov, aby dbali na prevenciu. Podľa prudko rastúcej návštevnosti internetových stránok britského zdravotného systému NHS Briti na kráľovu radu dali.

Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná Camilla Čítajte viac Kráľ Karol III. strávil v nemocnici už tri noci. Koľkokrát ho navštívila jeho manželka Camilla?

75-ročný monarcha v piatok podstúpil zákrok kvôli nezhubnému nálezu na prostate a po operácii sa mu podľa médií darí dobre. Z nemocnice ho prepustili v pondelok.

Princezná Kate sa objavila v červenom kostýme z...
Princezná Kate z Walesu na návšteve Royal...
+30Princezná z Walesu, Kate, v šatách od Victorie...

Po tom, ako kráľ informoval verejnosť o svojej diagnóze, si termín „zväčšená prostata“ na stránkach NHS vyhľadal priemerne jeden užívateľ každých päť sekúnd a návštevnosť stránok prudko vzrástla. Buckinghamský palác uviedol, že kráľ je potešený, že jeho diagnóza má „pozitívny dopad na povedomie verejnosti o zdraví“.

Na dôležitosť skríningu upozornila v posledných dňoch tiež Sarah Ferguson, bývalá manželka princa Andrewa. Ferguson oznámila, že sa lieči na rakovinu kože. Túto diagnózu si na stránkach NHS vyhľadali užívatelia každých 13 sekúnd, čo je nárast o 741 percent v porovnaní s obdobím pred oznámením liečby vojvodkyne z Yorku. Ferguson sa navyše vlani liečila na rakovinu prsníka a podstúpila mastektómiu, píše Sky News.

Princezná Kate  koláž Čítajte viac Pozrite sa do súkromnej nemocnice, kde sa lieči princezná Kate! Poskytuje luxus 5-hviezdičkového hotela

O dôvode operácie princeznej Kate britská monarchia neinformovala. Okamžite po zverejnení správy o jej hospitalizácii sa začalo skloňovať slovo rakovina, šírili sa rôzne špekulácie a obavy o zdravie trojnásobnej mamy. Následne sa už na túto tému vyjadrili na sociálnych sieťach viacerí kráľovskí korešpondenti a výslovne zdôraznili, že princezná Kate nemá rakovinu – viac tu.

Princezná Kate Čítajte viac Británia v pozore! Princezná Kate leží v nemocnici, má za sebou operáciu

Objem informácií a podrobnosti o zdravotnom stave členov kráľovskej rodiny sú napriek tomu v porovnaní s prístupom v minulosti veľmi rozsiahle.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #princezná Kate #kráľ Karol III.

+ Nezaoberajte sa neustále rozprávaním o cvičení, začnite konať.
Buďte viac produktívny a robte niečo preto aby...

+ Zamerajte sa na seba a na svoje chyby, všetko ostatné počká.
Časom sa všetko uvedie na pravú mieru, nemáte sa...