Talianske úrady zastavili stíhanie oscarového režiséra pre znásilnenie, vo výpovedi ženy sú protirečenia

Prokuratúra v meste Brindisi na juhu Talianska navrhla zastaviť trestné stíhanie kanadského režiséra Paula Haggisa v prípade obvinenia zo sexuálneho napadnutia.

06.03.2024 16:13
Paul Haggis Foto: ,
Režisér Paul Haggis na archívnom zábere z roku 2017.
debata (1)

Oscarový filmár bol v roku 2022 zatknutý kvôli obvineniu, že niekoľko dní držal a sexuálne zneužíval 30-ročnú Britku. Haggis všetky obvinenia od začiatku odmietal. Zastupiteľstvo týmto krokom v podstate prípad ukončilo, informujú tlačové agentúry.

Haggis, rodák z Kanady, v júni 2022 prišiel do Talianska na filmový festival Allora Fest v Ostuni. Mladá cudzinka uviedla, že bola dva dni proti svojej vôli nútená k sexuálnemu pomeru s Haggisom a následne musela vyhľadať lekársku starostlivosť. Haggis bol kvôli jej obvineniu držaný od 19. júna do 4. júla 2022 v domácom väzení.

France Cesar Awards Čítajte viac Tým, ktoré prehovorili, aj tým, ktoré nemohli... slová ocenenej režisérky pre obete sexuálneho násilia tnú do živého. Koľko predátorov ukrýva svet filmu?

Súd v Lecke neskôr uviedol, že vo výpovedi mladej Britky sú početné nezrovnalosti a protirečenia. Súd preto zamietol odvolanie proti rozhodnutiu o prepustení Haggisa z domáceho väzenia. Mladá Britka však nebola jedinou ženou, ktoré sa ozvali a tvrdili, že ich režisér sexuálne zneužil. V novembri minulého roka súd v New Yorku rozhodol o tom, že režisér musí zaplatiť 7,5 milióna dolárov ako odškodnenie za znásilnenie publicistky Haleigh Breestovej vo svojom byte v roku 2013.

Haggis nakrútil napríklad film Crash, ktorý v roku 2006 získal Oscara za najlepšiu snímku, pôvodný scenár a strih. Je tiež jedným z autorov scenára bondovky Quantum of Solace z roku 2008 a napísal scenár k oscarovému filmu Clinta Eastwooda Million Dollar Baby z roku 2004.

Gérard Depardieu Čítajte viac Kone, ženy aj klitoris. Depardieu ich spojil v jednej vete a pobúril aj ministerku kultúry, môže prísť o najvyššie vyznamenanie
1 debata chyba
Viac na túto tému: #súd #obvinenie #Paul Haggis

+ Netvárte sa, že všetky veci idú okolo vás, budú sa tak tváriť aj ostatní.
Neprestaňte pred koncom, smotanu za...

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...