Kensingtonský palác zverejnil prvú foto princeznej Kate od operácie. Do pár hodín prišiel šok... je upravená, tvrdia agentúry. Stiahli ju

Kensingtonský palác v nedeľu zverejnil prvú fotografiu princeznej Kate od jej januárovej operácie brucha.

11.03.2024 05:49
Princezná Kate Foto: ,
Princezná Kate v úpletovom komplete zaujala svojich fanúšikov, ale aj módnych fajnšmekrov.
debata (1)

Na snímke, ktorá bola vyhotovená pri príležitosti Dňa matiek, ktorý Británia oslavovala práve počas uplynulého víkendu, je manželka následníka britského trónu princa Williama obklopená svojimi tromi deťmi: princom Georgeom a Louisom a princeznou Charlotte.

„Ďakujem vám za vaše milé želania a trvalú podporu v posledných dvoch mesiacoch,“ napísala Kate na sieti X. „Želám všetkým šťastný Deň matiek,“ dodala. Podľa Kensingtonského paláca bola snímka vyhotovená v tomto týždni na hrade Windsor.

Princezná Kate Čítajte viac Ľudia už kupovali lístky na jej prvé vystúpenie a potom... palác všetko dementoval. Ale prvý záber princeznej Kate od operácie je vonku!

Len pár hodín po tomto kroku sa však viaceré tlačové agentúry a média rozhodli stiahnuť fotografiu princeznej z Walesu – po tom, ako sa potvrdilo, že nespĺňa redakčné štandardy. Editori fotografií z Reuters uviedli, že rukáv svetra princezninej dcéry nebol správne vyrovnaný, čo potvrdzovalo, že mohlo ísť o upravenú fotografiu.

Princezná Kate sa objavila v červenom kostýme z...
Princezná Kate z Walesu na návšteve Royal...
+30Princezná z Walesu, Kate, v šatách od Victorie...

Na niektorých stránkach sa objavili dokonca tvrdenia o „fejku“. Reuters nebola schopná bezprostredne potvrdiť, kto a prečo takúto zmenu urobil. Viaceré agentúry vrátane AP, AFP či však neskôr túto fotografiu tiež stiahli. Na sociálnych médiách sa záber stále nachádza, vo fotoservisoch agentúr je však označený ako zakázaný používať.

Popredné agentúry, ktoré distribuujú spravodajské fotografie, zakazujú zverejňovanie upravených snímok, píše Reuters. Povolené sú len úpravy v obmedzenej miere ako orezanie fotografie či úprava odtieňa a farieb.

Britain Royals Čítajte viac Žiadne škandály a po boku milovaná nevesta zosnulej Alžbety II.: Život princa Edwarda je skoro ako rozprávka. Trón ho nestresuje, robí to, čo miluje

Kensingtonský palác na žiadosť o vyjadrenie bezprostredne nereagoval. Reuters uviedla, že fotografiu stiahla na základe analýzy uskutočnenej po jej zverejnení. Situáciu podľa svojich vyjadrení preveruje. Palác k fotografii po zverejnení uviedol, že ju zhotovil tento týždeň princ William vo Windsore.

Jeho manželka Kate zákrok absolvovala 16. januára. Princezná bola po operácii takmer dva týždne hospitalizovaná v súkromnej nemocnici London Clinic, odkiaľ ju prepustili bola 29. Na verejnosti sa Kate naposledy objavila vlani na vianočnej omši v Sandringhame.

Herečka Anya Taylor-Joy prišla v kreácii...
Herečka Zendaya v róbe Armani Privé.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #škandál #fotografia #princezná Kate #fake #upravená

+ Doprajte telu to, čo si momentálne pýta, neberte to na ľahkú váhu.
Odpočinok a relaxácia sú nevyhnutné pre...

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...