Keby som bola Oliver a nie Olivia, platili by ma lepšie, prekvapuje oscarová víťazka. Prezradila aj platový rozdiel, číslo je šokujúce

Má svoj názor a nebojí sa ho povedať. Herečka Olivia Colman nedávno v rámci rozhovoru pre CNN upozornila na obrovský problém nerovnosti, ktorý sa týka aj jej vlastnej profesie.

26.03.2024 00:00
Olivia Colman Foto: ,
Herečka Olivia Colman na premietaní filmu Wicked Little Letters v New Yorku.
debata

Päťdesiatnička s Oscarom za výkon vo filme Favoritka sa momentálne venuje promovaniu nového projektu pod názvom Wicked Little Letters. Pri tej príležitosti poskytla aj rozhovor moderátorke Christiane Amanpourovej zo spravodajskej televízie.

France Cannes 2021 Everything Went Fine Red Carpet Čítajte viac Vtrhla do filmu ako tínedžerka, zamilovalo si ju celé Francúzsko. Zneužitie moci od mužov? Zažila som ho, priznáva Sophie Marceau. Toto ju ochránilo...

V jednom momente sa na pretras dostala otázka rovnosti pohlaví a Colman sa rozhodne nebála vyjadriť svoj postoj. „Ani nehovorme o platovej nerovnosti, ale mužskí herci sú platení viac, pretože sa zvyklo hovoriť, že priťahujú divákov,“ uviedla v rozhovore herečka. „V skutočnosti to už desaťročia nie je pravda, ale stále to radi používajú ako dôvod, aby ženám neplatili toľko ako ich mužským kolegom,“ pokračovala.

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa CNN (@cnn)

Moderátorka sa jej s prekvapením opýtala, či aj ona vníma, že je platená menej ako muži. Aj napriek faktu, že je držiteľka Oscara. „Som si dobre vedomá toho, že keby som bola Oliver Colman, zarábala by som oveľa viac ako teraz. Viem napríklad o jednom platovom nepomere, v ktorom bol rozdiel 12-tisíc percent,“ komentovala britská hviezda.

zväčšiť Zľava: Herečky Olivia Colman, Jessie Buckley,... Foto: SITA/AP, Charles Sykes
NY Special Screening of "Wicked Little Letters" Zľava: Herečky Olivia Colman, Jessie Buckley, režisérka Thea Sharrock a herečka Anjana Vasan na uvedení filmu Wicked Little Letters v New Yorku.

Nie je jasné, či myslela fakt týkajúci sa jej vlastnej kariéry a filmografie, alebo išlo o všeobecnejší, no špecifický údaj. Colmanovú mohli diváci naposledy vidieť vo filmoch ako Wonka, Empire of light či The Lost Daughter. Ak by malo ísť o rozdiel v jej vlastnej filmografii, je pravdepodobné, že by mohlo ísť o veľkorozpočtový projekt Wonka.

2024 SXSW - "The Idea of You" Čítajte viac Romantika naruby? Takto lásku často vo filmoch nevidíte. Anne Hathaway kvitne a žiari na premiére s mladším kolegom

V novom filme Wicked Little Letters si Colmam zahrala konzervatívnu Edith v mestečku v Littlehamptonu, v ktorom miestni začnú dostávať listy plné vtipných vulgarít. Obviňujú z nich írsku migrantku Rose, ktorú hrá herečka Jessie Buckley. Napokon sa miestne ženy rozhodnú, že objavia odosielateľa a pustia sa do vyšetrovania.

Pozrite si tiež

Mám tri deti a tiež nemám úplne márnu kariéru. Dá sa oboje, hovorí Anna Geislerová
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #plat #nerovnosť #Olivia Colman

+ Nezabúdajte na odpočinok, váš organizmus si ho zaslúži.
Šikovnosť je vaša silná stránka avšak pozor komu ju...

+ Je ten správny čas zamyslieť sa nad svojou životosprávou.
Nespoliehajte sa sami na seba, nikto za vás vašu prácu...