Romantika naruby? Takto lásku často vo filmoch nevidíte. Anne Hathaway kvitne a žiari na premiére s mladším kolegom

V Hollywoode dlhé roky platilo nepísané pravidlo - romantické filmy a komédie majú hrdinov zvyčajne do istého veku. Ale novinka tento vzorec obracia naruby.

19.03.2024 00:00
debata
Herečka Anne Hathaway v kreácii Patou na... Foto: SITA/AP, Jack Plunkett
Anne Hathaway Herečka Anne Hathaway v kreácii Patou na uvedení filmu The Idea of You v rámci festivalu South by Southwest Film Festival.

Minulý týždeň mala v americkom Texase premiéru romantická melodráma s názvom The Idea of you, v ktorej sa stretli na plátne herečka Anne Hathaway a herec Nicholas Galitzine. Príbeh, ktorý vychádza z rovnomennej knihy, znázorňuje romancu ústredných hrdinov, pričom vo dvojici je tentoraz žena takmer o polovicu staršia ako mužský hrdina.

Jake Gyllenhaal (vľavo) a boxer Conor McGregor Čítajte viac Hľadel mi do očí a šiel dať hlavičku, spomína Gyllenhaal na nakrúcanie s Conorom McGregorom. Drahý môj priateľ, volá ho dnes slávny zápasník

Aj v skutočnosti si tvorcovia vybrali hlavnú filmovú dvojicu s vekovým rozdielom, hoci nie až takým výrazným – zatiaľ čo Hathaway prekročila štyridsiatku a oslávi tento rok 42. narodeniny, hrdinovi z hitu Red, White & Royal Blue ťahá na tridsiatku – má rovných 29.

Herečka Anne Hathaway v kreácii Patou na...
Herečka Morgane Bensadoun na uvedení filmu The...
+7Herečka Ella Rubin na uvedení filmu The Idea of...

„Na začiatku filmu sa moja postava bojí vyraziť v ústrety dobrodružstvu, pretože má drsnú skúsenosť so svojím bývalým manželom. A tak ma neuveriteľne dojala príležitosť vyrozprávať príbeh o žene v tom najlepšom veku,“ citoval herečku portál People.com.

Herec Nicholas Galitzine v obleku Giorgio... Foto: SITA/AP, Jack Plunkett
Nicholas Galitzine Herec Nicholas Galitzine v obleku Giorgio Armani na uvedení filmu The Idea of You.

Hathawayovej postava rozvedenej Soléne nachádza lásku v Hayesovi (Nicholas Galitzine), členovi chlapčenskej skupiny o takmer dve desaťročia mladšiemu, čo príbehy tradičných romantických komédií stavia do nového svetla. Niežeby išlo o prvý film s podobnou premisou, určite však patrí medzi prvé, čo sa týka produkcie väčšieho hollywoodskeho štúdia.

Nicholas Galitzine a herečka Julianne Moore Čítajte viac Jeho krása ohúrila aj kráľa, vďaka ambicióznej matke sa stal jeho mocným milencom: Moore a Galitzine excelujú vo vášnivom návrate do histórie

„Chcela som nakrútiť tento film, pretože to bola skvelá premisa. Z nejakého dôvodu hovoríme o príbehoch o dozrievaní ako o niečom, čo sa nám stane v najskorších častiach života. Neviem ako vy, ale ja mám pocit, že stále kvitnem a dozrievam,“ vysvetlila na tlačovej konferencii po premietaní Hathaway. „Tento film má schopnosť o tom rozprávať,“ doplnila hviezda, ktorá sa na festivale v Texase objavila v trblietavých minišatách Patou.

zväčšiť Herci Nicholas Galitzine a Anne Hathaway... Foto: SITA/AP, Jack Plunkett
2024 SXSW - "The Idea of You" Herci Nicholas Galitzine a Anne Hathaway spoločne prichádzajú uviesť film "The Idea of You" na South by Southwest Film Festival.

Držiteľka Oscara bola neprehliadnuteľná, ale rovnako to platilo aj o Galitzineovi, ktorého môžu slovenskí diváci vidieť aktuálne v seriáli Mary a George. Galitzine sa spojil so značkou Giorgio Armani a predviedol sa v béžovom dvojradovom obleku. Viac z premiéry si pozrite v galérii. Trailer k filmu nájdete nižšie.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #novinka #láska #romantika #Anne Hathaway #vekový rozdiel #Nicholas Galitzine

+ Nenechávajte svoje myšlienky len pre seba, podeľte sa s niekým o nich.
Čas je cennejší ako peniaze, využite ho...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...