Kráľ Karol III. prekvapil ľud, v dobrej nálade prišiel na omšu. Ešte väčší rozruch vyvolal odvrhnutý brat so ženou po boku a.... aha, veď to je Kate!

Britský kráľ Karol III. sa v nedeľu spolu s manželkou, kráľovnou Camillou a ďalšími členmi britskej kráľovskej rodiny zúčastnil na veľkonočnej bohoslužbe na hrade Windsor.

31.03.2024 17:13
Kráľ Karol III. Foto: ,
Kráľ Karol III. zdraví ľudí pri odchode z veľkonočnej bohoslužby na hrade Windsor.
debata (9)

Išlo o jeho prvé významnejšie verejné vystúpenie, odkedy mu vo februári diagnostikovali rakovinu. Podľa predpokladov sa však na bohoslužbe nezúčastnil jeho syn, princ William s manželkou Kate a deťmi. Princeznej z Walesu diagnostikovali tiež rakovinové ochorenie a nedávno informovala o tom, že potrebuje čas na zotavenie, pretože podstupuje preventívnu chemoterapiu.

Britain Coronation Čítajte viac Slová priamo z vnútra kráľovskej rodiny: Takto vraj Karol III. zvláda vlastnú diagnózu. Pod maskou pokoja a úsmevmi sa skrýva...

Samotný kráľ, ktorý sa tiež z rakoviny lieči, však pôsobil na nedeľňajšej omši pomerne energicky, usmieval sa a zdravil Britov, ktorí ho prišli podporiť. S niektorými si potriasol rukou a s inými prehodil pár slov. Sprevádzala ho manželka, kráľovná Camilla.

Kráľ Karol III. a jeho manželka, kráľovná...
Princ Andrew a jeho bývalá manželka Sarah...
+13Princ Andrew a jeho sestra, princezná Anne...

Karolovo vystúpenie na verejnosti sa považuje za snahu upokojiť verejnosť po tom, čo sa britský kráľ začiatkom februára stiahol z verejných povinností, keď oznámil, že podstupuje liečbu bližšie nešpecifikovaného typu rakoviny. Zatiaľ čo oficiálnu prácu a administratívne úlohy naďalej vykonáva za zatvorený dverami, účasť na kráľovskej udalosti, akou je veľkonočná bohoslužba, je podľa AP vnímaná ako pozitívne signál o jeho zdravotnom stave. ň

Princ Andrew (v strede) s exmanželkou Sarah... Foto: SITA/AP, Hollie Adams
Britain Royals Princ Andrew (v strede) s exmanželkou Sarah Fergusonovou (vpravo) sa zhovára so sestrou, princeznou Anne a jej manželom Timothym Laurencom (v pozadí).

Hoci chýbal následník trónu, teda starší syn Karola III, princ William, monarchia opäť ukázala zjednotené rady a tiež svoju súdržnosť. Po boku kráľa Karola III. sa totiž ukázali všetci jeho súrodenci. Na bohoslužbe sa zúčastnila princezná Anne, ale aj obaja mladší bratia – princ Edward, vojvoda z Edinburghu a princ Andrew.

Keeley Hawes, Gillian Anderson a Billie Piper Čítajte viac Tento film si princ Andrew asi nepozrie: je o interview, ktoré mu vzalo všetko. Na premiére žiarila Gillian Anderson aj jej kolegyňa v nohavičkách

Príchod toho posledného, spolu so zvyškom rodiny, vzbudil veľkú pozornosť. Princ Andrew sa totiž musel stiahnuť z verejného života pre v minulosti nevysvetlené kontakty s Jeffreym Epsteinom a prišiel o väčšinu ceremoniálnych funkcií aj možnosť rodinu verejne reprezentovať. Aktuálna streamovacia platforma Netflix uvádza nový film Scoop, ktorý sa sústreďuje práve na jeho neslávne interview, po ktorom sa musel stiahnuť z verejného života – viac čítajte tu.

zväčšiť Princ Edward a jeho manželka Sophie, vojvodkyňa... Foto: SITA/AP, Hollie Adams
Britain Royals Princ Edward a jeho manželka Sophie, vojvodkyňa z Edinburghu.

Na bohoslužbe sa však Andrew srdečne zvítal so sestrou Anne a po jeho boku kráčala jeho bývalá manželka Sarah Ferguson. Hoci dvojica je dávno rozvedená, dlhé roky žijú pod jednou strechou. Spoločné zábery dvojice a dokonca smiech či veselá konverzácia so staršou sestrou a jej manželom vyvolali rozruch, ale zároveň podľa mnohých vysielali pozitívne signály.

kate Čítajte viac Diagnóza princeznej Kate prepisuje dianie posledných týždňov, jej odkaz je dojemný a odzbrojujúci. Toto dokázalo jej video

Na bohoslužbe nechýbala ani vojvodkyňa Sophie, teda manželka princa Edwarda, ktorá je popri princeznej Kate z Walesu často označovaná ako druhá najobľúbenejšia súčasť britskej kráľovskej rodiny. Ako naznačili zábery z priestorov v okolí hradu Windsor, napokon sa ľudia dočkali aj princeznej Kate – akurát z papiera (foto v galérii). Fotografickú podobizeň princeznej z Walesu vytlačenú na veľkorozmernom kartóne priniesli na miesto niektorí fanúšikovia monarchie.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #princ Andrew #Sarah Ferguson #bohoslužba #Veľkonočná nedeľa #kráľ Karol III. #kráľovná Camilla #vojvodkyňa Sophie

+ Nezabúdajte na svoje zdravie a začnite sa viac starať sami o seba.
Neinvestujte svoje peniaze do hazardných...

+ Neobjednávajte si jedlo, pokúste navariť sami, bude to pre vás zdravšie.
Premýšľajte o dlhodobej finančnej...