Taylor Swift je miliardárka, dokázala niečo, čo žiaden hudobník pred ňou... Miliardový majetok majú už len 3 ďalšie ženské hviezdy, poznáte ich?

Magazín Forbes prvý raz zaradil popovú speváčku Taylor Swiftovú na zoznam dolárových miliardárov.

05.04.2024 12:00
Taylor Swift Foto: ,
Speváčka Taylor Swift počas koncertu v Buenos Aires.
debata

Miliardárkou sa Taylor Swift podľa Forbesu stala už vlani v októbri, pričom jej k tomu dopomohli jej zisky z pokračujúceho svetového turné Eras World Tour. Odhadovaný majetok podľa odborného titulu je momentálne 1,1 miliardy dolárov.

Blue Origin Bezos Čítajte viac Za každým mužom hľadaj... Krásna Ukrajinka, lokálna hviezdička aj pianistka, ktorej tlieskal svet - toto sú partnerky 5 najbohatších ľudí sveta

Taylor Swift je pritom vôbec prvým hudobným umelcom, ktorý sa do rebríčka dostal čisto vďaka zárobkom zo svojich vystúpení a hodnote svojej diskografie, uvádza Forbes. Spomenuté turné prekonalo všetky rekordy a stalo sa historicky jediným turné, ktoré v ziskoch prekročili sumu miliardy dolárov. Z nich veľkú časť si pripísala na konto práve Swift. Ďalšie milióny jej potom plynú z predaja albumov, ktoré pre nezhody s bývalým manažérom ohľadom autorských práv nahrala kompletne všetky nanovo.

Speváčka Taylor Swift na Grammy vo februári 2023.
Speváčka Taylor Swift si prevzala cenu...
+15Speváčka Taylor Swift v šatách Roberto Cavalli.

V presných číslach to vyzerá nasledovne: Hodnotu diskografie 34-ročnej držiteľky 12 cien Grammy odhaduje Forbes na viac ako 500 miliónov dolárov, ďalších 500 miliónov získala z honorárov a turné a zvyšných asi 125 miliónov dolárov tvoria jej nehnuteľnosti.

zväčšiť Moderátorka Oprah Winfrey na rozsvietení budovy... Foto: SITA/AP, Evan Agostini
Oprah Winfrey Moderátorka Oprah Winfrey na rozsvietení budovy Empire State Building v decembri 2023.

V rebríčku miliardárov z oblasti umenia, filmu, hudby či športu nie je jedinou speváčkou a ani jedinou ženou. Dámy sú však v TOP 15 menšine. Okrem Swiftovej sa k nim radí napríklad speváčka Rihanna, ale tiež podnikateľka a internetová superstar Kim Kardashian. Stále najbohatšou ženou v rebríčku je moderátorka Oprah Winfrey s majetkom 2,8 miliardy dolárov.

Taylor Swift a jej partner - hráč NFL Travis Kelce Čítajte viac Moja žena, naznačil gestom Kelce na bahamskej pláži. Romantiku so Swiftovou zachytili objektívy, s ňou aj sexi krivky speváčky

Čo sa víťaza týka, ten je už niekoľko rokov rovnaký. Je to producent a režisér George Lucas, ktorý svoju spoločnosť Lucas Films predal firme Disney. Jeho odhadovaný majetok je 5,5 miliardy dolárov. Len pre zaujímavosť – najbohatší muž planéty, francúzsky podnikateľ Bernard Arnault má odhadovaný majetok 233 miliárd dolárov.

Najbohatší muž planéty Bernard Arnault a jeho...
Najbohatší muž planéty Bernard Arnault a jeho...
+12Najbohatší muž planéty Bernard Arnault a jeho...

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #zisk #hudba #Forbes #Taylor Swift #miliardárka

+ Nehazardujte so svojim zdravím, hazardujete tak aj s ľuďmi okolo vás.
Neustále prekonávajte sami seba, naučíte...

+ Naučte sa byť disciplinovaný, prospeje to každému okolo vás.
Prinúťte sa pokračovať, určite neprestávajte v...