Blondínka z Poľska je nová Miss World! Pozrite sa bližšie, nepripomína vám slávnu Češku?

Možno aj preto, že sa svet momentálne zaoberá vážnejšími problémami, finále súťaže krásy Miss World nemalo pompézny ohlas. S relatívne slabým mediálnym mapovaním sa konala súťaž v Portoriku, pozná už aj svoju víťazku.

17.03.2022 12:00
Karolina Bielawska Foto:
Toto je nová Miss World - v súťaži, ktorej svetové finále sa konalo v Portoriku, zvíťazila Poľka Karolina Bielawska.
debata (7)

Novou držiteľkou titulu Miss World sa v stredu 16. marca 2022 stala poľská kráska Karolina Bielawska. Dvadsaťdvaročná študentka manažmentu je vôbec prvou Poľkou, ktorá titul Miss World vo viac ako 70-ročnej histórii súťaže získala.

Toto je nová Miss World - v súťaži, ktorej...
Poľská reprezentantka Karolina Bielawska (v...
+2Toto je nová Miss World - v súťaži, ktorej...

Počas rozhovoru, keď ešte pred kamerami stála finálová šestka kandidátok, zaujala poľská reprezentantka svojou odpoveďou na otázku, aký objav, ktorý doposiaľ ešte ľudstvo neobjavilo, by sme objaviť mali a bol by pre nás užitočný. „Každý deň sa učíme niečo nové a všetci máme jedinečné zážitky, všetci sa môžeme naučiť niečo sami o sebe. Ak sa pokúšate objaviť niečo nové, skúste v sebe objaviť viac empatie, súcitu, vďačnosti, pretože to zvládneme všetci. A takýto objav sa môže na pohľad zdať taký jednoduchý, no je v podstate život formujúci,“ odkázala Bielawska.

Nová víťazka súťaže je veľkou fanúšičkou plávania, tenisu či bedmintonu, venuje sa modelingu, ale aj charitatívnym aktivitám – pomáha napríklad bezdomovcom v poľskej Lodži.

Do finálovej trojky sa pritom plavovláska Karolina prebojovala so zástupkyňou USA Shree Sainiovou a kráskou z Pobrežia slonoviny, bola to však napokon slovanská krása, ktorá v presúvanom finále zabodovala.

miss Čítajte viac Bývalá Miss Ukrajiny tasí proti Putinovi zbraň! Známy tanečník nakrútil zmätených ruských vojakov

Pri bližšom pohľade na Bielawsku pritom možno nejednému Slovákovi či Čechovi napadne, že sa až prekvapivo ponáša na niekdajšiu víťazku rovnakého titulu a v tom čase tiež prvú Češku, ktorá Miss World vyhrala. Reč je, samozrejme, o Taťáne Kuchařovej. Blondínka so slovenskými koreňmi zvíťazila vo svetovej súťaži krásy v roku 2006 a zábery z tých čias naznačujú, že Poľka Karolina môže úspešne kráčať v jej šľapajach, čo poviete?

zväčšiť Miss Česko Taťána Kuchařová sa v roku 2006... Foto: SITA/AP, CZAREK SOKOLOWSKI
Miss Česko Taťána Kuchařová Miss Česko Taťána Kuchařová sa v roku 2006 stala vo Varšava víťazkou medzinárodnej súťaže Miss World.

Súťaž Miss World, ktorej finále sa konalo v stredu 16. marca, sa posúvala naozaj pomerne drastickým spôsobom. Pôvodne sa totiž toto finále malo konať už v roku 2020, no pre pandémiu koronavírusu bolo zrušené a najprv presunuté na neurčito. Následne bol termín stanovený na december 2021, čo znovu zhatila pandémia. Tretí pokus organizátorom vyšiel.

Možno však aj pre neustále posúvanie sa súťaž netešila takému mediálnemu záujmu ako konkurenčné svetové finále Miss Universe v Izraeli (o ňom čítajte viac tu, nižšie si pozrite archívnu galériu).

Miss India Harnaaz Sandhu sa stala víťazkou...
Miss India Harnaaz Sandhu sa stala víťazkou...
+13Miss India Harnaaz Sandhu počas promenády v...

VIDEO: Slovenské topmodelky vo svete

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Poľsko #krása #Miss World #Taťána Kuchařová #blond #Portoriko #mall.tv

+ Prepracovanie a únavu nepodceňujte, radšej si do sýta oddýchnite.
Peniaze, ktoré vám ponúkajú si zaslúžite, načo...

+ Pocítite prílev vnútorných síl a zvýši sa vám chuť do života.
Vykročíte správnou nohou a problémy vyriešite bez...