Blondínku strieda brunetka! Podarí sa jej zopakovať minuloročný úspech krásnej Slovenky na svetovej súťaži Miss?

Slovensko má po Sylvii Šulíkovej ďalšie želiezko v ohni na medzinárodnej súťaži Miss Intercontinental: 23-ročnú Sonju Kopčanovú.

04.12.2023 17:30
kopčanová koláž Foto:
Vľavo: Vicemiss Slovensko 2021 Sylvia Šulíková, vpravo: II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová.
debata (9)

II. Vicemiss Slovensko 2023 vycestovala koncom novembra na svetovú súťaž Miss Intercontinental 2023 do Egypta, na Sinajský poloostrov, do mesta Sharm El Sheikh. Tohtoročný 51. ročník súťaže sa bude konať v Egypte už štvrtý rok po sebe. 15. decembra 2023 privíta vo finále ženy z osemdesiatich krajín sveta.

II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová.
II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová.
+7II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová v...

Sonja Kopčanová si titul II. Vicemiss Slovensko 2023 vybojovala koncom júna. 23-ročná študentka Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici sa v rámci svojej účasti na medzinárodnej súťaži plánuje zamerať aj na otázky duševného zdravia.

"Počas projektu Miss Slovensko som sa netajila tým, že mám za sebou ťažké obdobia týkajúce sa samej seba a akceptovania môjho vzhľadu. V období dospievania som sa z dievčatka stávala ženou, zrazu som nebola veľkosť XS, s čím som sa nedokázala zmieriť, pretože baby okolo mňa zostávali stále štíhle a ja som bola čoraz viac ženskejšia. Nasledoval dlhodobý proces, než som sa dostala do bodu akceptovania faktu, že nikdy nebudem celkom štíhla ani nebudem nosiť veľkosť XS. Naučila som sa mať rada samú seba takúto a nie vo forme, ktorú som si pre seba vysnívala,“ opísala sympatická brunetka.

Sonja Kopcanova Čítajte viac Trápilo ma, že nenosím veľkosť XS, ale... Očarujúca brunetka zabodovala na Miss Slovensko, teraz mieri do sveta

Kopčanová sa na súťaži v Egypte predvedie v národnom kroji, ktorý pochádza z kolekcie KRUHY slovenskej módnej značky FakeFolk Michaely Hubert. Národný odev vypovedá o ženách v tradičnej ľudovej kultúre. O ženách, ktoré sa stretávali v ženských kruhoch, aby si vyspievali svoje radosti aj žiale presne tak, ako to robia s kamarátkami aj dnešné ženy. Tradičný symbol šatky pretrváva. Predtým bola šatka symbolom ženskosti, skúšok, etáp. Raz chránila, inokedy zdobila. Dnes už len zdobí, ale symbol ostáva. Pocit, s ktorým nosí dnešná žena na hlave šatku, môže byť rovnaký. Pokora, hrdosť, národná identita. Moderné nevytláča tradičné. Inšpirujú sa navzájom. Národný kostým prináša vánok tradičného odevu v podobe výšivkárskeho umenia, moderného grafického dizajnu a návrhárskeho rukopisu.

zväčšiť II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová v... Foto: Miss Slovensko
Sonja Kopčanová II. Vicemiss Slovensko 2023 Sonja Kopčanová v národnom kostýme, ktorý pochádza z kolekcie KRUHY slovenskej módnej značky FakeFolk Michaely Hubert.

Poslednou víťazkou súťaže je aktuálna Miss Intercontinental 2022 – Le Nguyen Bao Ngoc z Vietnamu. Slovensko v roku 2022 zastupovala I. Vicemiss 2021 Sylvia Šulíková, ktorá postúpila do TOP 20, čo je skvelý úspech na poli medzinárodnej súťaže. Sonju Kopčanovú môžete svojim hlasom podporiť aj vy. Už 21.novembra bolo spustené hlasovanie na stránke missinterconti­nental.choice­ly.com . Delegátka s najväčším počtom hlasov automaticky postúpi medzi 7 najlepších a získa cenu People's Choi­ce Award.

zväčšiť Prvá vicemiss Sylvia Šulíková z Bratislavy... Foto: Onereps / Česká editoriální fotografie / Profimedia
626071794 Prvá vicemiss Sylvia Šulíková z Bratislavy počas promenády v plavkách.

V novembri sa na medzinárodnej súťaži Miss Universe zúčastnila ako zástupkyňa Slovenska 22-ročná Kinga Puhová – viac tu.

© Autorské práva vyhradené

9 debata chyba
Viac na túto tému: #Miss Slovensko #Sonja Kopčanová #Miss Intercontinental

+ Dávajte pozor na oblečenie, nezabudnite si ráno pozrieť počasie.
Choďte stále dopredu, nezastavujte sa pred...

+ Vyvážená strava a dostatok vody sú základom dobrého zdravia.
Investovanie času do finančného vzdelávania sa...