Nelichotivá, ale spravodlivá! 5. sériu Koruny uviedli herci na veľkolepej premiére, magnetom je nová Diana

Nový herecký tím seriálu Koruna o britskej kráľovskej rodine v utorok večer v Londýne predstavil jeho piatu sériu.

09.11.2022 07:00
Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda... Foto: ,
Zľava: Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda Staunton a Jonathan Pryce stvárnili ústredné postavy v seriáli Koruna, konkrétne jeho piatej sérii.
debata

Herci na tlačovej konferencii uviedli, že diváci vedia, že ide o fikciu inšpirovanú skutočným životom predstaviteľov monarchie a nie o dokument, uviedla agentúra Reuters. Herecké obsadenie úspešného seriálu streamovacej platformy Netflix sa doposiaľ menilo vždy po dvoch sériách.

Britain Royals Čítajte viac OBRAZOM: Vnúčatá Alžbety II. držali stráž pri jej rakve, princ Harry v uniforme, nechýbal ani 14-ročný vikomt

Hlavné úlohy tentoraz stvárnila herečka Elizabeth Debicki ako princezná Diana, herec Dominic West ako princ Charles či Jonathan Pryce v úlohe princa Philipa. Samozrejme, fanúšikovia sú zvedaví najmä na stvárnenie kráľovnej Alžbety II. Po herečkách Claire Foyovej a Olivii Colmanovej ju stvárni tentoraz Imelda Staunton. Diváci budú môcť zhodnotiť výkony nového tímu prvýkrát v stredu.

Zľava: Elizabeth Debicki, Dominic West, Imelda...
Herečka Gillian Anderson prišla na premiéru v...
+12Scenárista Peter Morgan pózuje fotografom na...

Oceňovaný seriál sleduje vládu zosnulej britskej kráľovnej Alžbety II. Piata séria zachytáva 90. roky 20. storočia a rozpadajúce sa manželstvo princeznej Diany a princa Charlesa, dnešného kráľa Karola III., alebo požiar na hrade Windsor. Námet rozvodu vyvolal veľké očakávania diváckej verejnosti, ale aj obavy a kritiku prílišnej voľnosti scenára, píše agentúra AFP. Tlak bol v tomto ohľade taký silný, že Netflix musel na domovskú stránku programu umiestniť vyhlásenie, že príbeh je fikciou „inšpirovanou skutočnými udalosťami“, hoci to doteraz odmietal.

crown, koruna, Čítajte viac Začiatok konca hitu od Netflixu je tu! Prvé zábery z predposlednej Koruny sú skvostné

„Všetci sa na Korunu pozerajú už štyri série a nikdy predtým to nevadilo,“ uviedla v utorok herečka Imelda Staunton. „Myslím, že divákov upokojí už len to, že s tými ľuďmi znova strávia nejaký čas,“ povedala herečka agentúre Reuters. Staunton práve nakrúcala šiestu sériu seriálu, keď kráľovná zomrela. Herečka sa cítila v tom momente naozaj veľmi smutne, uviedla.

zväčšiť Herečka Elizabeth Debicki, ktorá si zahrala... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Elizabeth Debicki Herečka Elizabeth Debicki, ktorá si zahrala princeznú Dianu, na premiére piatej série Koruny v kreácii Christian Dior Haute Couture.

Britský herec Dominic West, nový predstaviteľ princa Charlesa, na premiére vyzval divákov, aby kráľa Karola III. nesúdili príliš tvrdo a boli zhovievaví. West sa s kráľom opakovane stretol a život 73-ročného monarchu je podľa herca „jedným z najsledovanejších a verejnosti najznámejších životov na svete“. „Mal som pre neho pochopenie aj súcit a to bola jedna z výziev a zároveň radosť pri jeho hraní… Nemyslím si, že (piata séria) je lichotivá, ale myslím, že je spravodlivá,“ povedal West.

Elizabeth Debicki ako princezná Diana Čítajte viac Princezná Diana ožíva na slávnych momentkách z jachty! Herečka Debicki šla do plaviek a po jej boku... Harry a William

Kritici hodnotili piatu sériu zmiešane, ale väčšina z nich chválila stvárnenie Diany herečkou Elizabeth Debicki, píše Reuters. Debicki uviedla, že pri príprave na rolu strávila hodiny študovaním archívnych materiálov, ktoré boli k dispozícii.

Na samotnej premiére bola aj jedným z najväčších magnetov pre médiá, pričom sa prezentovala pred objektívmi v elegantnej čiernej kreácii Dior Haute Couture. Červený koberec v Londýny obsadili aj ďalší herci, medzi nimi tiež napríklad pôvabná Gillian Anderson, ktorá sa na pár epizód vráti ako Margaret Thatcher. Po nej však nastupuje do funkcie John Major, britského premiéra z týchto čias stvárnil Jonny Lee Miller. Prvýkrát diváci na obrazovkách uvidia aj detských hrdinov, respektíve hercov, ktorí stvárnili princov Williama a Harryho – v detských rokoch.

zväčšiť Imelda Staunton a Jonathan Pryce v piatej sérii... Foto: SITA/AP, Scott Garfitt
Imelda Staunton a Jonathan Pryce Imelda Staunton a Jonathan Pryce v piatej sérii Koruny stvárnili kráľovský pár.

Seriál vlani ovládol udeľovanie amerických televíznych cien Emmy aj Zlatých glóbusov – v oboch prípadoch získal sošky za najlepšiu drámu a niekoľko ocenení hereckých výkonov.

Sledovanosť Koruny po smrti kráľovnej Alžbety II. v Británii stúpla o 800 percent. Netflix v súvislosti s úmrtím panovníčky, ktorá zomrela 8. septembra vo veku 96 rokov, na niekoľko dní prerušil natáčanie šiestej a poslednej série. Dátum jej uvedenia zatiaľ spoločnosť neoznámila, podľa zahraničných webov by však mohlo ísť o november 2023.

VIDEO: Zatajované psychické problémy a iné kráľovské choroby

Obsah vznikol v spolupráci s Mall.tv

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #premiéra #netflix #Gillian Anderson #koruna #Imelda Staunton #Elizabeth Debicki #Jonathan Pryce

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...