Šaty vyrobené z piva? Geislerovej róbu vyrábali stovky hodín, výsledok je ohromujúci a... fakt vyzerá krásne

Očarujúca ako vždy bola česká herečka Anna Geislerová na filmovom festivale v Karlových Varoch. Pozornosť pútala jej večerná róba, ale nielen pre svoju eleganciu a krásu.

02.07.2023 00:00
Anna Geislerová Foto:
Herečka Anna Geislerová v kreácii od Jakuba Polanku.
debata

Česká herečka a viacnásobná držiteľka Českého leva si totiž obliekla model od Jakuba Polanku, ktorý vznikol takpovediac na objednávku jedného zo sponzorov festivalu – známej značky českého piva. Známy český návrhár sa s výzvou popasoval naozaj príkladne a výsledkom boli šaty, do ktorých bolo pivo priamo zakomponované.

Topmodelka Daniela Peštová v kreácii Jamamme. Čítajte viac Móda z Varov: Peštová uchvátila, Dara Rolins aj Plodková odhalili štíhly driek. A model najodvážnejší? Má ho na svedomí táto Češka

Hoci si mnohí mysleli, že veľkolepá róba z vrstiev tylu, v ktorých sa vynímali trblietavé kolieska rôznych veľkostí zakomponované do štruktúry látky, je milovaným českým nápojom len inšpirovaná, Geislerová to objasnila pred kamerami.

Herečka Jitka Schneiderová na slávnostnom...
Herečka Jana Plodková na slávnostnom otvorení...
+62Herečka Eliška Křenková v kreácii od Lukáša...

„Nie sú inšpirované, ony sú z piva,“ vyhlásila pred kamerou portálu Super.cz. „Neviem, ako sa dá tristo litrov piva preniesť do šiat. To vám nepoviem. Ale toto je skutočne vyrobené z piva,“ komentovala herečka ukazujúc práve spomenuté krúžky zakomponované vo večernej róbe. Akou technológiou tento model vznikol, upresniť síce nevedela, urobil tak však priamo dizajnér Polanka.

zväčšiť Herečka Anna Geislerová na otvorení 57. ročníka... Foto: KVIFF
Anna Geislerová Herečka Anna Geislerová na otvorení 57. ročníka MFF Karlovy Vary v kreácii od dizajnéra Jakuba Polanku.

„Pracoval som s vysoko inovatívnou látkou, ktorá vznikla z piva. Stalo sa tak prostredníctvom fermentácie. Poľnohospodárske odpady sa pri procese premenili na alternatívu vlákien, šetrných k životnému prostrediu,“ uviedol pre Forbes.cz.

modelka-pavlina-Pavlína Pořízková Čítajte viac Krásna Pořízková žiarila vo Varoch v šatách od slovenskej dizajnérky. Aha, veď ich už mala oblečené... hviezda slovenského Let's Dance

Látka, ktorá vraj na dotyk pripomína kožu, je vysoko experimentálnym materiálom. Polanka následne pracoval ako šperkár. „Kladivom som vysekal asi štyri tisíc koliesok. Potom som ich podľa priehľadnosti, odtieňa a štruktúry prichytil na nosný materiál,“ vysvetlil pre portál dizajnér.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #róba #pivo #film #Anna Geislerová #Jakub polanka

+ Hydratácia je kľúčom k dobrému zdraviu a pohode.
Zlepšovanie zručností otvára dvere k finančnej nezávislosti....

+ Je ten najsprávnejší čas naučiť sa ovládať sa, skúšajte to každý deň.
Premýšľajte strategicky o svojej kariére,...