Korunky princeznej Kate majú bohatú históriu aj obrovskú hodnotu: Tu sú 3 najobľúbenejšie klenoty budúcej britskej kráľovnej

Nestáva sa často, aby sa na verejnosti objavovala s korunkou. Ale keď sa tak stane, titul princeznej dostáva špeciálnu príchuť.

31.07.2023 00:00
debata (5)
Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...
Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...
+5Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete...

Britská princezná Kate má ako manželka následníka trónu a jedna z najdôležitejších členiek kráľovskej rodiny prístup k stovkám rodinných klenotov. Patria medzi ne aj korunky, ktorých hodnota často vyrazí dych. Finančná, ale aj historická. A hoci ich nenosí až tak často, médiá analyzujú a predpokladajú, že aj medzi nimi má svojich „favoritov“.

Princezná Kate Čítajte viac Nežné gesto od manželky: Princezná Kate vtisla Williamovi bozk, romantiku si nechali na doma

Americký portál JustJared.com s odvolaním sa na portály magazínov People či Hello! Magazine nedávno priniesol vlastnú teóriu o tom, ktoré korunky si princezná z Walesu a budúca britská kráľovná volí najradšej. Toto sú jednotlivé klenoty.

zväčšiť Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete... Foto: SITA/AP, Chris Jackson
Princezná z Walesu Kate Princezná z Walesu Kate bola na štátnom bankete na počesť návštevy juhoafrického prezidenta v Británii očarujúca. Oblečenú mala róbu od Jenny Packhamovej a luxusnú korunku The Lover's Knot po kráľovnej Mary.

3. najobľúbenejšia korunka

Korunka The Lover's Knot (v doslovnom preklade Puto milenca) je korunka, ktorá bola pôvodne vytvorená už v roku 1914 pre kráľovnú Máriu, pričom ju vyrobili z jej pôvodnej korunky dodatočnými úpravami a pridaním drahých kameňov a perál. Po smrti kráľovnej Márie dostala klenot kráľovná Alžbeta II., ktorá ho mala na hlave viackrát, najmä v 50-tych a 60-tych rokoch.

Kate, princezná z Walesu Čítajte viac Z kurtu rovno na korunováciu: Princezná Kate zatienila aj kráľa Karola. Rúcho sa jej neušlo, o to viac magnetizovala

O dve dekády neskôr ju potom ako svadobný dar údajne venovala princeznej Diane. Práve s ňou sa spája medializovaná podoba korunky The Lover's Knot najviac a aj preto sa často o nej píše vo chvíľach, keď si ju na hlavu vezme princezná Kate. Ide totiž o veľmi jasný odkaz práve na Dianu. Korunka má hodnotu približne 1,1 milióna dolárov.

Aká je druhá obľúbená korunka britskej princeznej? Pozrite sa na ďalšiu stranu

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #história #korunka #princezná Kate #klenot

+ Ustrážte si svoje myšlienky, sila myšlienok je veľmi silná.
Pokračujte ďalej, nezastavujte sa pred prvým...

+ Naslúchajte svojmu telu, ono vie, čo je pre vás najlepšie.
Flexibilita a prispôsobivosť otvoria nové možnosti....