Portugalská princezná povedala áno mladému právnikovi. Jeho slová aj pohľad na krásnu nevestu znamená jediné - oddanú a veľkú lásku

Rovné štvrťstoročie ubehlo od chvíle, kedy sa naposledy na portugalskej pôde konala "kráľovská" svadba. Azda preto neprekvapilo, že počas uplynulého víkendu konečne jedna pritiahla tisícky ľudí aj zástupcov médií.

09.10.2023 07:36
Maria Francisca de Braganza a jej manžel... Foto:
Princezná Maria Francisca de Braganza a jej manžel Duarte de Sousa Araújo Martins vyzerali naozaj šťastne.
debata (1)

V portugalskej Mafre sa konala veľkolepá svadobná ceremónia, počas ktorej princezná Maria Francisca de Braganza, vojvodkyňa z Coimbry, povedala áno svojmu snúbencovi Duartemu de Sousa Araújovi Martinsovi.

svadba, svadobčania, nevesta a ženích Čítajte viac Nemecko má za sebou svadbu princa Bavorského, obzrite si jeho nevestu. Skutočnou vzácnosťou je jej závoj

Deň D iba 26-ročnej Marie Franciscy, ktorej rod Braganza patrí medzi najvýznamnejšie v rámci Portugalska, ale zohráva svoju rolu aj v rámci európskych šľachtických pomerov, prilákal stovky Portugalčanov. Tí stále vnímajú členov šľachtických rodín ako súčasť histórie a národného dedičstva a aj vďaka tomu sa rod Braganza teší veľkej obľube.

Portugalská princezná Maria Francisca de...
Portugalská princezná Maria Francisca de...
+4Na svadbu portugalskej princeznej Marie...

Svadobný model – šaty veľmi čisté s hladkou štruktúrou látky a prepracovaným strihom vznikli v ateliéri dizajnérky Luzie do Nascimento. Závoj na hlave nevesty pridržiavala nádherná diamantová korunka, ktorú kedysi nosila portugalská princezná Amélie.

Pippa Middleton Čítajte viac Bola najslávnejšia družička planéty, jej krivky obdivoval celý svet: Pippa Middleton oslavuje 40, takto sa menila rokmi

Po boku pôvabnej princeznej sa spokojne celý čas usmieval ženích. Viaceré médiá poukázali na to, že 31-ročný právnik, ktorý sa s Mariou Franciscou zasnúbil v roku 2019, vyzeral nadmieru šťastne. Spokojná však bola aj mladá princezná, ktorá je jediným potomkom princeznej Marie Pii de Savoie a princa Duarta Pia de Braganza.

Portugalská princezná Maria Francisca de... Foto: Profimedia
princezná Maria Francisca de Braganza a jej manžel Duarte de Sousa Araujo Martins Portugalská princezná Maria Francisca de Braganza a jej manžel Duarte de Sousa Araujo Martins si povedali áno v bazilike paláca Mafra v portugalskej Mafre.

Ženích sa vyjadril, že je pripravený sprevádzať a podporovať svoju manželku vo výkone jej verejných funkcií a zapájaní sa do projektov národného významu. "Chica (pozn. prezývka priceznej) sa stáva mojou najväčšou prioritou. Okrem toho, že sprevádzam Chicu vo všetkom, v čom môžem a čo sa od mňa žiada, teším sa na to mať normálny partnerský život a dynamiku a pokračovať v práci pre moju rodinu,“ uviedol Duarte de Sousa Araújo Martins.

Charlotte Casiraghi Čítajte viac V súboji krások z monackej rodiny sa víťazka hľadá ťažko, ale dcéru princeznej Caroline v Paríži zatienila švagriná. Lebo láska...

Po veľkolepom chrámovom obrade sa mladomanželia aj stovky hostí pozvaných z celej Európy (prišiel napríklad albánsky princ či princ Ludwig von Bayern, ktorý sa ženil pred pár mesiacmi) sa oslava presunula do portugalskej Sintry, kde rodina Braganza sídli. Tam sa nevesta objavila v odvážnejších šatách s odhalenými ramenami a vyzerala skutočne očarujúco. Viac v galérii.

Pozrite si tiež: Newyorské baletné gala s hviezdami
Herečka Sarah Jessica Parker a jej manžel...
Herečky Dianna Agron (vľavo) a Ariana DeBose sa...
+9Herečka Sarah Jessica Parker v kreácii Carolina...

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #láska #Portugalsko #svadba #princezná #ženích

+ Zdravý životný štýl vás nabije pozitívnou energiou.
Naučte sa hovoriť nie zbytočným výdavkom a strate času....

+ Pred vami je krásny deň, preto si ho nenechajte ničím a nikým pokaziť.
Čím skôr dokončíte, čo nemáte radi, tým...