Rodinka miliardára Tkáča si užila módne dni, manželka v prvom rade, dcéra ako modelka. Opäť iná bola Svarinská, na móle provokovala ex-misska

Záverečný deň módneho maratónu v Bratislave lákal svojím programom aj v nedeľu. Vrcholom akcie bola očakávaná prehliadka Borisa Hanečku. Do prvého radu sa usadili mnohé známe osobnosti.

16.10.2023 18:55
Kristína Svarinská Foto:
Herečka Kristína Svarinská sa prišla pozrieť aj na posledný deň akcie Merceds-Benz Fashion LIVE!.
debata (7)

V nedeľu večer pozornosť na seba strhla aj Iveta Tkáčová, manželka miliardára Patrika Tkáča, ktorá sa však na módnej šou neobjavila bez príčiny. Na móle sa totiž predvádzala jej staršia dcéra Karolína.

Ivana Gáborík, Marián Gáborík Čítajte viac Ivana Gáborík ako femme fatale, krásnu Svarinskú nespoznáte, jej premena fascinuje. Známe Slovenky zlákala móda plná kontrastov

Jej tvár nie je Slovákom úplne neznáma, ako mladý herecký talent sa objavila vo filmoch Šťastný nový rok či seriáli Nemocnica a zahrala si aj v muzikáloch Bedári či Škola ro©ku. Tentoraz ju však mohli pozvaní hostia vidieť ako modelku, ktorá uzatvárala veľkolepú prehliadku Borisa Hanečku kombinovanú s mystickým performance. Z prvého radu jej tlieskala spokojná mama aj mladšia sestra Amélia.

Herečka Kristína Svarinská sa prišla pozrieť aj...
Modelka Lucia Rubini Dvorská počas záverečného...
+52Iveta Tkáčová prišla na prehliadku podporiť...

Prehliadka renomovaného slovenského tvorcu, ktorý niekoľko rokov spolutvoril šatník slovenskej prezidentky Zuzany Čaputovej, prilákala aj jeho dlhoročnú kamarátku a múzu, elegantnú Luciu Hablovičovú, či rapera Ega. Prišli aj pôvabné modelky Barbora Brušková, Lucia Rubini Dvorská (málokto by veril, že trojnásobnou mamou) alebo Saša Gachulincová.

Iveta Tkáčová prišla na prehliadku podporiť... Foto: Mercedes-Benz Fashion Live!, Tibor Géci
Iveta Tkáčová prišla na prehliadku Iveta Tkáčová prišla na prehliadku podporiť staršiu dcéru, mladšia ju sprevádzala.

Vtesnať sa do preplneného prvého radu a pozrieť si plejádu domácej módy prišla opäť aj štylistka Zuzana Kanisová, ktorá aj tentoraz stavila na krémové tóny. Jej ľahučké šaty H&M Studio s jemným krémovo žltým nádychom skombinované s off-white príťažlivo kontrastovali s dramatickou čiernou módou od Hanečku na spomenutej Gachulincovej či ostroružových šatách Valentino Barbory Bruškovej. Trio dám si spoločne vychutnalo práve Hanečkovu záverečnú prehliadku.

Zuzana Kanisová Čítajte viac Móda prilákala štýlovú Kanisovú či bývalé missky, prišiel aj Andrej Kiska: Ohúrili Hrčove šaty zamrznuté vo vetre aj mladé talenty

Medzi pozvanými hosťami sa druhý deň za sebou objavila aj slovenská herečka Kristína Svarinská. Tentoraz v zelenom kimonovom kabátiku značky AiM od Michaely Hriňovej s výrazným opaskom a šnurovacími členkovými topánkami. Na podujatie do Slovenskej národnej galérii dorazila aj bývalá slovenská Miss Eva Verešová, ktorá prišla podporiť kamarátku Veroniku Husárovú. Tá počas nedeľňajšieho programu predvádzala pre Lukáša Krnáča a trúfla si na odvážnu semitransparentnú kreáciu s kožou (foto v galérii). Ďalšie známe tváre nájdete v galérii, kde sa nachádza aj prehľad jednotlivých módnych kolekcií.

Modelka Karolína Tkáčová počas prehliadky... Foto: Martin Tomečko
Boris Hanečka, Karolína Tkáčová Modelka Karolína Tkáčová počas prehliadky Borisa Hanečku v závere jeho autorskej prehliadky v rámci záverečného dňa akcie Mercedes-Benz Fashion LIVE!

Už spomenutý Hanečka bol vrcholom večera a právom. Dizajnér sa predviedol v tej najlepšej forme a ponúkol atypickú farebnú paletu, drámu, prepracované strihy, opulenciu, ale pod tým všetkým aj veľmi príťažlivé kreácie spoločenskej módy. Ako uviedol pre Pravdu, inšpiráciou mu bola bájna Lemúria, do kolekcie mu vraj „priletel“ žeriav – bájny vták, ktorého uctievali už v starom Egypte a Hanečka sa hral aj s farebnosťou a kombinovaním zdanlivo nekombinovateľného. Tyrkysová s eukalyptovou, fialová s fuksiovou či ostroružovou a bohaté zdobenie odmenili hostia potleskom – rovnako ako performance, ktorá priniesla na mólo skupinu polonahých tanečníkov točiacich modelky na otočnej platni.

zväčšiť Kreácie dizajnéra Borisa Hanečku počas jeho... Foto: Martin Tomečko
Boris Hanečka Kreácie dizajnéra Borisa Hanečku počas jeho autorskej prehliadky v rámci záverečného dňa akcie Mercedes-Benz Fashion LIVE!

Performance bola základom aj pri prehliadke Lukáša Krnáča, ktorý na mólo priniesol charaktery z rozprávok a kabaretný spôsob odevnej prezentácie, ktorý časť publika odmenila potleskom a časť nadvihnutým obočím. Nadsázka, irónia a zveličenie sú typické pre camp estetiku, ktorou sa Krnáč inšpiruje opakovane.

Veronika Vágnerová Husárová Čítajte viac Back to black! Čierna farba je kráľovnou jesene, inšpirujte sa sexy Gáboríkovou, Yasmine Taty či Husárovou

Móda v podaní dvojice žien – Petry Kovács a Michaely Hriňovej za značku AiM bola o poznanie nositeľnejšia, hoci jej nechýbali hravé detaily či spomenutá nadsázka v detailoch. Kovacsovej kolekcia Idols však s detailmi ako perly, mašle či zdobné dekoratívne ružičky implementované do odevu narábala umne a výsledok bol ženský, sexi a zároveň nositeľný.

zväčšiť Výber kreácií z prehliadky novej kolekcie Petry... Foto: Martin Tomečko
Petra Kovács Výber kreácií z prehliadky novej kolekcie Petry Kovacs a názvom Idols, ktorá bola prezentovaná počas záverečného dňa programu akcie Fashion LIVE!.

U Hriňovej sa v kolekcii eXTRA OrdiNARy LIFE objavili hravé siluety, spojenie ženských prvkov s pánskymi inšpiráciami v odeve a nechýbal ani nenútený branding, ktorý dizajnérka pretavila do dekoratívnych prvkov na mikinových šatách či kabátikoch.

Ľudia chcú vlastniť. Dizajnér by mal ponúknuť niečo unikátne, ale zároveň komerčné
Video
Dizajnéri Lenka Sršňová a Pavol Dendis v relácii Ide o nás o slovenskej móde, ale aj zákazníkovi, problémoch aj radostiach v módnom biznise. / Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

7 debata chyba
Viac na túto tému: #Kristína Svarinská #Boris Hanečka #Fashion Live! #Lucia Hablovičová #Zuzana Kanisová #Iveta Tkáčová

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...