Otcom je benátsky princ, mamou herečka, ktorú milovalo celé Francúzsko. Dnes patrí Paríž 20-ročnej princeznej Vittorii, jej krása je ako z obrazu

Na verejnosti sa neobjavuje tak často ako iné známe ratolesti z bohatých šľachtických rodín a európskych rodov. Ale keď sa zjavila na prehliadke v Paríži, objektívy aj zraky hostí fascinovane zamierili práve jej smerom.

23.01.2024 17:40
Princezná Vittoria Savojská Foto:
Princezná Vittoria Savojská na prehliadke haute couture módneho domu Christian Dior.
debata (5)

Dvadsaťročná Vittoria Cristina Adelaide Chiara Maria di Savoia, alebo skrátene princezná Vittoria Savojská prijala pozvanie na prezentáciu novej kolekcie superluxusnej módy z dielne parížskeho ateliéru. Pri tradičnom pózovaní hostí pred reportérmi sa predviedla v širokých čiernych nohaviciach a tope so vzorom kohútej stopy.

Zendaya Čítajte viac Takto ste Jennifer Lopezovú nikdy nevideli. Na parížskej prehliadke prekvapila. Zendaya ohúrila... konieckoncov, ako vždy

Hoci Vittoria oslávila dvadsiate narodeniny, na pohľad pôsobí azda ešte mladšie. Jej panenský pôvab a štíhla vysoká silueta ju nepochybne radia medzi horúce favoritky módnych domov. Ich kreácie totiž budú na tejto dáme vyzerať naozaj unikátne.

Podnikateľka a influencerka Kim Kardashian sa...
Podnikateľka a influencerka Kylie Jenner sa...
+33Do Paríža spoločne zavítali aj mama a dcéra -...

Bližší vzťah k móde a tiež predvádzaniu sa pred objektívmi má však mama pôvabnej benátskej princeznej. Reč je o herečke Clotilde Courauovej – francúzskej hviezde, ktorá má po mame šľachtický pôvod. Ten ešte posilnil sobáš s princom Benátok a Piedmontu Emanuelem Filibertom v roku 2003, ktorý vyvolal aj čiastočný rozruch a škandál.

Princezná Vittoria Savojská a jej mama, herečka... Foto: Profimedia
Princezná Vittoria Savojská a jej mama, herečka Clotilde Courau Princezná Vittoria Savojská a jej mama, herečka Clotilde Courau na prehliadke Christian Dior Haute Couture.

Clotilde bola v tom čase už v šiestom mesiace tehotenstva a jej svadobný model Valentino jej požehnaný stav hrdo zdôraznil. Tehotná nevesta však bola pre niekoho tŕňom v oku a dôvodom na škandál boli aj jej ľavičiarske názory. Priznal ich aj jej manžel, v tom čase 31-ročný princ živiaci sa ako bankár.

Charlotte Casiraghi Čítajte viac V súboji krások z monackej rodiny sa víťazka hľadá ťažko, ale dcéru princeznej Caroline v Paríži zatienila švagriná. Lebo láska...

Clotilde, ktorá má dnes 54 rokov a ktorá dcéru na prehliadke Dior Haute Couture sprevádzala, ani po svadbe neprestala s hereckou profesiou. Každoročne nakrúti aspoň jeden film a v začiatkoch jej kariéry ju radili medzi najsľubnejšie nádeje francúzskej kinematografie. Má na konte Cézara ako objav roka či Európsku filmovú cenu pre najlepšiu herečku.

V rodine princa Emanueleho sa však aj dnes dejú veci, ktoré menia stáročia zaužívané normy a zákony. Týkajú sa aj samotnej princeznej Vittorie. Starý otec princeznej Vittorie, Vittorio Emanuele, princ z Neapola, zmenil pravidlá nástupníctva, ktoré predtým umožňovali, aby dedičmi trónu boli len muži. Podľa zmeny pravidiel princezná Vittoria, ako prvorodené dieťa svojho otca, jedného dňa nahradí hlavu Savojského rodu.

Norway Royals Čítajte viac Korčuliarka žijúca v luxuse, ochranárka z Nórska či fešný grécky princ, ktorý zbalil o 13 rokov staršiu - toto je nová generácia šľachty

V júni 2023 jej otec oznámil, že sa vzdá svojho nároku ako dedič v prospech dcéry Vittorie. Stane sa prvou ženou, ktorá bude viesť stať na čele rodu Savojských. 8. októbra 2023 bola vymenovaná za členku Najvyššieho rádu Najsvätejšieho zvestovania ako vôbec prvá žena, ktorá bola prijatá do rádu, ktorý bol založený v roku 1362.

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #haute couture #Christian Dior #princezná Vittoria #Clotilde Courau #princ savojský

+ Po práci si oddýchnite, máte nárok na prestávku navyše.
Opatrné hospodárenie s časom a peniazmi sa oplatí....

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....