Vica Kerekes ako trblietavá drzaňa, Verešová v netradičnej farbe a sexy femme fatale Mendrejová: Slovenky ovládli Česko-Slovenský ples, vyberte tú naj

Na jubilejnom desiatom ročníku akcie Česko-Slovenský ples sa v noci zo soboty na nedeľu zabávali desiatky párov. Aj známe tváre.

18.02.2024 16:52 , aktualizované: 17:19
debata (3)
Herečka a moderátorka večera Vica Kerekes v... Foto: Peter Frolo
Herečka a moderátorka večera Vica Kerekes v kreácii od Borisa Hanečku. Herečka a moderátorka večera Vica Kerekes v kreácii od Borisa Hanečku.

Už tradične púta pozornosť móda podobných podujatí, prinášame vám prehľad najzaujímavejších rób a dám (či pánov) pred fotostenou.

Na sobotňajšom galavečere sa objavili početné zástupkyne Slovenska, mnohé z nich okamžite upútali pozornosť. Zjavom, pôvabom, výberom šiat. V prípade herečky a moderátorky večera Vice Kerekesovej sa dalo očakávať, že bude na očiach väčšiu časť večera. A prípravu na takýto moment nemohla podceniť. Ako prezradila ešte pred akciou, róbu jej zhotovil slovenský dizajnér Boris Hanečka.

Herečka a moderátorka večera Vica Kerekes v...
Modelka a bývalá Miss Karolína Mališová v...
+48Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku...

„Zhodli sme sa s Borisom, že budem trochu drzá,“ uviedla kráska, ktorá narážala na drobné retiazky visiace zo šiat a okolo krku. Model róby v telovej farbe, ktorú pokrývala trblietavá výšivka zo štrasu a kryštálov pritom umocňovali luxusný dojem a výsledok bol naozaj pôvabný. Aj úprava účesu v duchu éry 20-tych rokov minulého storočia.

Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku. Foto: Peter Frolo
Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku. Lucia Hablovičová v kreácii od Borisa Hanečku.

Po kreácii od Borisa Hanečku tradične siahla Lucia Hablovičová, ktorá podujatie podporuje aj ako zástupkyňa a ambasádorka charitatívneho rozmeru akciu. Aj v jej prípade padla voľba na luxusný lesk, ktorý sa na podobných podujatiach s obľubou nosí. Brunetka nechala zvýrazniť svoj štíhly driek a príťažlivé krivky pomocou všitého korzetu. Kaskády trblietavých strapcov jej potom pridávalo do tohto sexy strihu aj trochu delikátnej éterickosti.

Modelka Andrea Verešová prišla v róbe od Jany... Foto: Peter Frolo
Veresova-Andrea PF 3453 Modelka Andrea Verešová prišla v róbe od Jany Pištejovej.

Do pražského Obecného domu dostala pozvanie už tradične aj slovenská modelka a bývalá Miss Andrea Verešová. Na podobné podujatia sa tradične spája s dizajnérkou Janou Pištejovou a aj tentoraz vznikla róba Verešovej práve v bratislavskom ateliéri. Na prvý pohľad zaujala najmä farebnosťou. Hoci v minulosti už Andrea predviedla odtiene zelenej farby, tentoraz išlo o veľmi atypickú farbu – s nádychom machového tónu. Výsledok fungoval veľmi pôvabne, pričom pompéznosť modelu okrem kaskádovej bálovej sukne ešte umocňoval aj trblietavý lesk v materiáli.

Britain Dune: Part Two World Premiere Čítajte viac Nie, toto nie je počítačová ilúzia, ale módny vrchol roka... Zendaya ako robot na premiére v Londýne vyrazila všetkým dych, potom brnenie zhodila

Princeznovský model, s dekoratívnou florálnou výšivkou a aplikáciami drobných látkových kvietkov predvádzala aktuálna Miss Slovensko Daniela Vojtasová. Jej model, ktorý umocnil nežný a romantický zjav, pochádzal zo svadobného salónu, kde si ho plavovláska požičala.

Herečka Andrea Kerestešová-Ružičková s manželom. Foto: Peter Frolo
Ruzickovci-manzelia PF 1153 Herečka Andrea Kerestešová-Ružičková s manželom.

Úplne z iného súdka boli šaty, v ktorých sa predviedla slovenská herečka dlhé roky žijúca v Česku. Andrea Kerestešová, dnes už viac používajúca manželovo priezvisko Ružičková, patrí medzi dámy s nezameniteľným dievčenským pôvabom. Voľba večerných šiat s detailom viazačky a jemne nariasených krátkych rukávikov v pastelovom žltom odtieni bola skvelá z viacerých pohľadov. V prvom rade model absolútne pasoval nositeľke a jej vyžarovaniu, v druhom išlo o nie úplne typický večerný model, čím sa mohla Kerestešová odlíšiť od iných dám. A stále si pritom ctila význam podujatia.

Modelka Denisa Mendrejová v kreácii od Michaela... Foto: Profimedia
Denisa Mendrejová Modelka Denisa Mendrejová v kreácii od Michaela Kováčika na 10. ročníku Česko-Slovenského plesu v Prahe.

Slávnostný večer sa však nezaobišiel ani bez kreácií, ktoré nositeľkám dodávali na zvodnosti. Slovenská modelka a bývalá Miss Denisa Mendrejová sa v takýchto šatách objavila tiež. Išlo o čiernu kreáciu s trblietavou štruktúrou materiálu od Michaela Kováčika. Šatám dominovali výrazné kalichové rukávy a tiež vysoký rozparok. Celkový dojem femme fatale ešte umocnil jemný závoj z ruského tylu aranžovaný na tvári.

Michaela Kocianová Čítajte viac Surovcová nie som, ale ani úplné drevo, reagovala známa topmodelka na ponuku do Let's Dance. Po prvom tréningu sa ukázala pravda

Slovenskú zostavu dám doplnili aj známe tváre ako speváčka Kristína Peláková, dvojičky Daniela a Veronika Nízlové – všetky tri dámy stavili na bielu farbu. Nechýbalo ani spevácke trio Ivana Regešová, Zuzana Gamboa a Andrea Zimányiová, ale tiež množstvo ďalších celebrít slovenského aj českého šoubiznisu či umeleckého sveta. Viac si pozrite v našej galérii. Fotografie budeme ešte v nasledujúcich hodinách aktualizovať.

Vypočujte si rozhovor s herečkou a moderátorkou Vicou Kerekes, ktorý vznikol pred 10. ročníkom Česko-Slovenského plesu.

Trblietavá, v reťaziach aj trošku drzá: Vica Kerekes sľubuje na Česko-Slovenskom ples aj maďarský temperament
Video
Zdroj: TV Pravda

© Autorské práva vyhradené

3 debata chyba
Viac na túto tému: #móda #Andrea Verešová #Vica Kerekes #ples #Denisa Mendrejová #Česko-slovenský ples #Twiins #Andrea Kerestešová #Daniela Vojtasová

+ Začnite sa viac hýbať, napríklad beh vášmu telu prospeje.
Ak dovolíte aby vás lenivosť zdolala, nič tak nikdy...

+ Hydratácia je kľúčom k vitalite a lepšiemu zdraviu.
Čas strávený učením o investíciách sa vráti násobne....