Prišiel sám ako prst! Smutný pohľad na princa Williama však vystriedali úsmevy. Dôvodom bola dáma menom Cate...

Je to zvyčajne veľký večer pre princa Williama a jeho manželku, princeznú Kate. Na 77. ročníku filmových cien BAFTA sa však musel tentoraz zúčastniť následník trónu sám. Teda, nie tak celkom.

19.02.2024 06:43
Britain BAFTA Film Awards 2024 Foto: ,
Princ William, prezident BAFTA prichádza na vyhlásenie filmových cien v Londýne.
debata

Starší syn kráľa Karola III. je prezidentom organizácie BAFTA, Britskej filmovej a televíznej akadémie, ktorá každoročne vyhlasuje aj víťazov „britských“ Oscarov. Možno aj z dôvodu tejto čestnej funkcie večer nevynechal. Zábery 40-ročného princa, ako sám kráča po červenom koberci, však u mnohých vyvolali nostalgický pocit a smútok za jeho pôvabnou manželkou (minulý rok napríklad očarila v róbe Alexander McQueen a dokonca prekvapila nežnými gestami voči Williamovi).

848018297 Čítajte viac Móda hviezd z cien BAFTA: Uchvátila Emily Blunt aj dcéra Phila Collinsa. Veľké prekvapenie večera? 'Princezná Kate' s novým účesom

Napriek tomu sa William tváril počas celého večera spokojne a snažil sa pôsobiť dobre naladený. Možno zhodou náhod, alebo celkom zámerne sa mu pritom organizátori postarali o vyberanú spoločnosť. A vtipným faktom je, že aj tentoraz mu vybrali dámu menom Cate. Vedľa princa usadili totiž austrálsku herečku a dvojnásobnú držiteľku Oscara či ceny BAFTA Cate Blanchettovú.

Herečka Margot Robbie prišla v kreácii Armani...
Topmodelka Naomi Campbell (vľavo) a herečka...
+42Princ William, prezident BAFTA prichádza na...

Hviezda filmov ako Blue Jasmine či Kráľovná Alžbeta sa v spoločnosti princa neobjavila prvýkrát. Aj na vyhlásení ostatných Earthshot Prize Awards v Singapure mu totiž robila spoločnosť a zdá sa, že už vtedy nadviazali príjemnú komunikáciu. Dvojica sa aj tentoraz srdečne zvítala a potom dokonca párkrát komentovala dianie na pódiu pri vyhlasovaní.

zväčšiť Britský princ William, ktorý je prezidentom... Foto: SITA/AP, Jordan Pettitt
princ William Britský princ William, ktorý je prezidentom organizácie BAFTA, sa zhovára s Cate Blanchettovou.

Pozvanie na slávnostný večer pritom dostala tento rok aj ďalšia „Cate Middleton“. Respektíve herečka, ktorá si slávnu britskú manželku budúceho kráľa zahrala v populárnej sérii Koruna. V tomto prípade však ku interakcii medzi princom a jeho seriálovou manželkou nedošlo. Aj napriek tomu, že William sa stretol s viacerými zástupcami hereckej a filmárskej obce a najmä mladými talentmi.

Speváčky Kristína Peláková (vľavo) a Ivana Regešová. Čítajte viac Vica Kerekes ako trblietavá drzaňa, Verešová v netradičnej farbe a sexy femme fatale Mendrejová: Slovenky ovládli Česko-Slovenský ples, vyberte tú naj

Samotnému vyhláseniu cien dominovala historická dráma Oppenheimer o tvorcovi atómovej bomby Robertovi Oppenheimerovi. Získala ocenenia až v siedmich kategóriách vrátane najlepšieho filmu, herca v hlavnej úlohe (Cillian Murphy), herca vo vedľajšej úlohe (Robert Downey Jr.) a réžie (Christopher Nolan). Oppenheimer získal aj cenu za najlepšiu kameru, filmovú hudbu a strih.

Herečka Emma Stone v kreácii Louis Vuitton s... Foto: SITA/AP, Vianney Le Caer
Emma Stone v kreácii Louis Vuitton Herečka Emma Stone v kreácii Louis Vuitton s cenou za výkon vo filme Chudiatko.

Za najlepší ženský herecký výkon v nedeľu odmenili Emmu Stoneovú ako predstaviteľku titulnej úlohy v sci-fi komédii Chudiatko (Poor Thing), ktorá celkovo získala päť ocenení vrátane viacerých technických kategórií. Ako najlepšia herečka vo vedľajšej úlohe bola ocenená Američanka Da'Vine Joy Randolph za film Zimné prázdniny. V kategórii pre najlepší dokument zvíťazila snímka 20 dní v Mariupole od ukrajinského režiséra Mstyslava Černova, ktorá bola nakrútený počas obliehania tohto juhoukrajinského mesta ruskými inváznymi silami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #princ William #Cate Blanchett #víťaz #Emma Stone #BAFTA #princezná Kate #Cillian Murphy #vyhlásenie cien #Oppenheimer

+ Nezaťažujte sa niečím čo nie je vaša starosť, škodíte hlavne sami sebe.
Nekopírujte, nikdy tak sami nebudete so...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....