Stvoril kapelu, ktorej hity milovalo celé Československo. Po rozpade odhalil tajomstvá kolegov aj bývaliek. Jedna mu to poriadne vrátila

Najväčšiu slávu zažil vo dvojici, ktorej hity milovalo aj publikum v niekdajšom socialistickom Československu. Spevák, skladateľ a producent Dieter Bohlen sa nestratil ani po jej rozpade. Nemecký rodák oslavuje okrúhle jubileum - sedemdesiat rokov.

07.02.2024 12:00
Dieter Bohlen Foto:
Spevák a producent Dieter Bohlen na koncerte v apríli roku 2023.
debata (7)

Najväčšiu slávu v 80. rokoch zažil Bohlen v popovej dvojici Modern Talking, v ktorej účinkoval s Thomasom Andersom. Medzi ich najväčšie hity patrili skladby Cheri Cheri Lady či You're my heart, you're my soul.

Herečka Bo Derek a jej manžel John Corbett. Čítajte viac Nahá kedysi zviedla Tarzana, potom si vzala muža, ktorému v seriáli zlomila srdce Carrie Bradshaw. Poznáte životnú lásku herca Corbetta?

Po konci kariéry sa dal na producentskú prácu, napísal niekoľko kníh a v Nemecku patrí medzi najbohatšie a najvplyvnejšie osobnosti kultúrnej scény. Je jednou z kľúčových postáv v televíznej súťaži Nemecko hľadá Superstar ako porotca. Opakovane prijal ponuku aj v programe Das Supertalent.

Dieter Bohlen v roku 2019 na otvorení...
Dieter Bohlen je jednou z kľúčových postáv šou...
+4Modern Talking alebo Thomas Anders (vpravo) a...

Bohlen sa narodil 7. februára 1954 v mestečku Berne, ktoré sa nachádza v Dolnom Sasku. Na želanie rodičov vyštudoval ekonómiu na Univerzite Georga Augusta v Göttingene a už na škole sa venoval skladaniu hudby.

zväčšiť Modern Talking alebo Thomas Anders (vpravo) a... Foto: ČTK / DPA / Fryderyk Gabowicz
Dieter Bohlen Modern Talking alebo Thomas Anders (vpravo) a Dieter Bohlen boli hviezdami 80-tych rokov aj v niekdajšom socialistickom Československu.

Začiatkom 80. rokov produkoval niekoľko nie príliš úspešných piesní Thomasa Andersa, s ktorým potom založili skupinu Modern Talking. Skupina sa presadila so svojimi jednoduchými pesničkami a textami o láske a na čas opanovala s hitmi diskotéky i v niekdajšom Československu. Duo sa prvýkrát rozpadlo v 90. rokoch, neskôr sa pokúsilo o návrat. Definitívne sa dvojica Thomas Anders a Dieter Bohlen rozišla v roku 2003. Väčšinu piesní napísal Bohlen.

Jason Donovan a jeho kolegyňa a kamarátka Kylie Minogue Čítajte viac Aj vy ste šli kedysi pri jeho 'kukuči' do mdlôb? Spevák Jason Donovan sa ukázal na pláži, má 55 a trúfa si na takéto plavky

Aj po konci formácie pôsobil ako úspešný hudobný producent a v minulých rokoch vzbudil rozruch aj svojimi knihami, v ktorých sa okrem iného rozpisoval o svojich milostných dobrodružstvách a spolupracovníkoch. Vyslúžil si za ne tiež súdne žaloby od bývalých partneriek a kolegov vrátane speváka Andersa.

Napríklad exmanželka Verona Pooth (na zábere v galérii), v tom čase Feldbusch, mu však odhalenia vrátila vo vlastnej knihe, kde hovorila aj o tom, ako ju Bohlen počas jednej z hádok udrel. Ich manželstvo, ktoré trvalo zhruba rok, však zároveň nazvala „také bizarné, absurdné a vášnivé, že žiadny človek z vonku nikdy nemôže pochopiť tento príbeh.“ Bohlen bol niekoľkokrát ženatý a celkovo je otcom šiestich detí.

7 debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #Modern Talking #jubileá hviezd #Dieter Bohlen

+ Pravidelná hydratácia je základom šťastia a zdravia.
Ak niečo robíte, nezabudnite si svoju prácu aj uložiť....

+ Začnite sa zaoberať konečne aj sami sebou, nie len ľuďmi okolo vás.
Ak sa vám momentálne v niečom darí,...