Sex a ambície mali ľudia aj kedysi, my sme ich zobrazili... Julianne Moore o postave, ktorá posiela vlastného syna, aby zviedol kráľa

Na konte má Oscara a množstva ďalších ocenení. V kariére sa však snaží neustále prekvapovať. Napríklad aj výberom rol, v akých by ste ju nečakali. Radí sa ku nim aj najnovšia postava hollywoodskej hviezdy Julianne Mooreovej?

24.03.2024 00:00
Mary & George
Herec Nicholas Galitzine ako George Villiers a jeho mama Mary Villiers v podaní Julianne Mooreovej v seriáli Mary & George.
debata

Hviezda si zahrala v novom seriáli pod názvom Mary & George, ktorý sa vysiela exkluzívne na streamovacej platforme SkyShowtime. Príbeh jej ponúkol postavu v historickej dráme, ktorá je plná vášne, manipulácie, moci aj intríg. A tiež sexu.

France Cannes 2021 Everything Went Fine Red Carpet Čítajte viac Vtrhla do filmu ako tínedžerka, zamilovalo si ju celé Francúzsko. Zneužitie moci od mužov? Zažila som ho, priznáva Sophie Marceau. Toto ju ochránilo...

Šeťdesiatdvaročná hrdinka snímok ako Still Alice či Hriešne noci stvárnila Mary Villiersovú, matku štyroch detí zo strednej aristokratickej triedy v období Anglicka na prelome 16. a 17. storočia v období vlády kráľa Jakuba I. Jedno z nich, jej syn George sa „pod vedením“ matky do pozornosti škótskeho kráľa Jakuba VI. Stuarta, ktorý bol zároveň anglickým kráľom Jakubom I. a stáva sa jeho milencom. S týmto pomerom zároveň narastá moc a postavenie Villierovcov v rámci celého Anglicka.

Herečka Julianne Moore bola na britskej...
Herec Nicholas Galitzine a herečka Julianne...
+6Herečka Niamh Algar na premiére seriálu Mary...

„Myslím, že hľadá spôsob, ako vzdelávať svoje deti a udržať sa nažive. Jediná cesta, ako to dokáže, sú vzťahy s mocnými mužmi,“ opísala Julianne Moore v rozhovore svoje postavu. „Keď si uvedomíte, čo sa jej podarilo dosiahnuť, vlastne s veľmi malou pomocou, rozohrala tie veci veľmi dobre,“ pokračovala Moore. V príbehu si jej hrdinka uvedomuje silu svojho syna Georga. „Možno nebol akademicky najzdatnejší, ale ona odhalí jeho silu v tom, ako dokáže pôsobiť na ľudí – je skvelý v tanci, zábavný. Vidí jeho veľkú krásu a šarm, to, ako na ľudí pôsobí,“ vysvetlila v rozhovore, ktorý vznikol pre médiá herečka.

Herec Nicholas Galitzine a herečka Julianne... Foto: SITA/AP, Millie Turner
Nicholas Galitzine a herečka Julianne Moore Herec Nicholas Galitzine a herečka Julianne Moore na slávnostnej premiére seriálu Mary and George v Londýne. Herečka má na sebe kreáciu Schiaparelli a jej kolega model z dielne Fendi.

Čo je tiež zaujímavé, že Mary sa vidí v Georgovi, zauvažovala herečka. „Vidí niekoho, kto je schopný a keďže nemá také možnosti ako on, lebo je žena, používa ho ako zástupcu. Celý čas cíti, že bude jej partnerom, že toto je niečo, čo spolu vytvárajú. Ale samozrejme, ako jej syn George starne a získava viac moci a vplyvu, začne sa pod jej vedením trápiť a uberať vlastnou cestou. A tak sa to skončí bojom o moc medzi nimi dvoma,“ poodhalila dej sedemdielnej minisérie z pera D.C. Moorea.

Pictured: Takehiro Hira as Ishido Kazunari.  CR: Kurt Iswarienko/FX Čítajte viac 9 miliónov zhliadnutí za pár dní, zo Šóguna je nový televízny megahit: Zhovárali sme sa exkluzívne s jednou z jeho hviezd

Podľa Mooreovej je na seriáli, v ktorom rolu jej syna skvelo stvárnil Nicholas Galitzine, fascinujúci mix historickej drámy s veľkolepými kostýmami a výpravou, ale nejde o typickú dobovú látku. „Nepochybne aj pre zobrazenie správania sa ľudí či sexuality, ktoré nevidíme bežne v historických seriáloch,“ komentovala Julianne Moore.

Americká herečka Julianne Moore pred... Foto: SITA/AP, Luca Bruno
Julianne Moore Americká herečka Julianne Moore pred prehliadkou Bottega Veneta v Miláne.

Na margo vášnivých scén a sexuality, ktorá tvorí dôležitú súčasť momentov medzi Georgom Villiersom a kráľom Jakubom I. (v podaní herca Tonyho Currana) však herečka dodáva, že ju vôbec neprekvapili. Ani v historickom príbehu. „Myslím si, že ľudia mali sex aj vtedy. Ľudia o tom hovoria rôznymi spôsobmi, ale nikto z nás by tu nebol, keby to tak nebolo,“ vyhlásila so smiechom.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #sex #seriál #vášeň #história #Julianne Moore #Nicholas Galitzine #Mary & George

+ Zelenina na tanieri znamená viac vitality a lepšiu náladu.
Stanovte si realistické ciele, aby ste sa vyhli...

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...