Traf svoju hviezdu alebo... nevhodné správanie fanúšikov ovládlo koncerty. Cardi B ho opätovala, mikrofón hodila po mužovi v dave

Nevhodné správanie sa fanúšikov na koncertoch je podľa odborníkov na hudobný priemysel stále bežnejšie.

07.08.2023 11:00
Cardi B 1 Foto:
Raperka Cardi B bola tiež hosťom prehliadky Fendi Couture Jeseň/ZIma 2023/2024 v Palais Brogniart v Paríži.
debata

Mnoho muzikantov priamo na scéne zasiahli rôzne predmety, od telefónov až po urnu s popolom. Záznamy incidentov sa šíria aj po sociálnych sieťach, napísal server britského denníka The Guardian.

Účastníci koncertov zdieľajú zábery mnohých umelcov, ktorí sa stali obeťou nedisciplinovaných fanúšikov. Harryho Stylesa vo Viedni zasiahla do oka sladkosť. Americká speváčka Bebe Rexha skončila s niekoľkými stehmi nad okom po tom, čo ju v New Yorku zasiahol do tváre mobilný telefón. Ava Max dostala uprostred koncertu v Los Angeles facku od fanúšika, ktorý ju ale údajne chcel len objať. Pink zase úplne ochromilo, keď jej v Londýne na pódiu pristála urna s popolom.

Bebe Rexha Čítajte viac Do Pink hodili popol zosnulej matky, Bebe Rexhu trafil telefón... zbláznili sa vari fanúšikovia?

„Tento druh neúctivého správania sa stal na živých vystúpeniach novou normou, ale v záujme bezpečnosti umelcov aj publika musí prestať,“ uviedol tento týždeň Sam Allison, vedúci oddelenia akcií nezávislého reťazca hudobných obchodov Rough Trade.

Niektorí sa domnievajú, že za nárastom incidentov môžu stáť sociálne médiá. Fanúšikovia sa snažia byť súčasťou šou, aby mohli zverejniť videá s kaskadérskymi kúskami, ktoré by sa mohli stať virálnymi. Nedávno lietali predmety aj opačným smerom, teda z pódia. Keď raperku Cardi B fanúšik polial nápojom, hodila po ňom mikrofón. Polícia v Las Vegas uviedla, že fanúšik podal trestné oznámenie pre ublíženie na zdraví.

Spevák Charlie Puth vyzval návštevníkov koncertov, aby prestali s „neúctivým a veľmi nebezpečným správaním“. Americký rapper Tyler the Creator vyzval svojich fanúšikov, aby „prestali hádzať svoje krámy na pódium“ a držiteľka Grammy Kelly Clarkson povedala publiku, že po nej môžu hádzať iba diamanty.

Kylie Minogue Čítajte viac Jej hit ovládol svet, do rytmov Padam Padam sa vlní internet: Teraz Kylie Minogue vezme útokom americké Las Vegas

Kolektívne akcie fanúšikov môžu vytvárať pocit spolupatričnosti v rámci ich komunity a umožňujú im vyjadriť svoju identitu, myslí si Lucy Bennett, lektorka na Cardiffskej univerzite, ktorá sa zaoberá vzťahom medzi publikom a hudobníkmi. „Myslím si však, že v poslednej dobe sa niečo mení a sme svedkami izolovanejších, rušivých, individuálnych fyzických činov, ako je hádzanie predmetov,“ povedala Bennett stanici BBC.

Sam Allison propaguje štyri zásady, ktoré by podľa neho mali rešpektovať všetci návštevníci koncertov: nehádzať nič na scénu, brať ohľad na ostatných divákov, rešpektovať bezpečnostné pravidlá koncertných sál a nerušiť umelcov pri ich výkone treba blesky fotoaparátov alebo výkriky.

Záber z videoklipu ku skladbe No Common...
Záber z videoklipu ku skladbe No Common...
+18Záber z videoklipu ku skladbe No Common...
debata chyba
Viac na túto tému: #koncert #fanúšik #ohrozenie #Pink #Bebe Rexha #Cardi B #predmet

+ Zabudnite na ideál krásy, mali by ste sa vo svojom tele cítiť vždy krásne.
Pokúste sa veci do práce vybaviť čo...

+ Nepodliehajte panike, všetko sa onedlho vráti do normálu.
Konzultujte svoju prácu aj so svojimi kolegami, čím...