Toto sú najroztomilejšie zábery, aké dnes uvidíte: Na kráľovnú Alžbetu II. spomínali jej miláčikovia

Fanúšikovia britskej kráľovskej rodiny sa v nedeľu spoločne so svojimi psíkmi plemena corgi zišli pred Buckinghamským palácom, aby tak vzdali poctu zosnulej kráľovnej Alžbete II. krátko pred blížiacim sa prvým výročím jej smrti.

05.09.2023 17:00
Pes Corgi menom Maggi Foto: ,
Pes Corgi menom Maggi na spomienkovej prechádzke pred bránami Buckinghamského paláca.
debata

Kráľovná totiž bola známou milovníčkou tohto psieho plemena a za svoj život vlastnila vyše 30 corgiov, uviedla agentúra AP.

Približne dvadsiatka nadšencov vyobliekala svojich psov corgi do kráľovských šiat, prípadne im dala na hlavy korunky a prešla sa s nimi pred Buckinghamským palácom.

corgiovia Muick a Sandy, corgis Čítajte viac Boli najstaršou láskou zosnulej Alžbety II., teraz na ich počesť otvorili výstavu

Organizátorka podujatia Agatha Crererová-Gilbertová by bola rada, keby sa takýto sprievod konal každoročne ako spomienka na Alžbetu II. „Nenapadá mi lepší spôsob, ako si ju pripomínať, než cez jej corgiov, plemeno, ktoré milovala a opatrovala počas celého svojho života,“ povedala.

Pes Corgi menom Maggi na spomienkovej...
Corgi Ruffus na spomienkovej prechádzke, ktorá...
+2Spomienková prechádzka s psím plemenom corgi...

Láska kráľovnej Alžbety II. k týmto vzrastom malým, svojským a veselým psíkom s líščím vzhľadom sa datuje prinajmenšom od roku 1944, keď jej rodičia k 18. narodeninám darovali jej prvého corgiho – sučku Susan, od ktorej pochádza väčšina jej ďalších psov.

Alžbeta II. sa o svojich psov starala v rámci možností sama, sprevádzali ju počas víkendov vo Windsore a žili v jej súkromných apartmánoch. Kŕmila ich vždy, keď jej to jej nabitý program dovolil, a rada s nimi chodievala aj na prechádzky.

290555296 Čítajte viac U koho skončia psí miláčikovia zosnulej Alžbety II.? Nielen u členov kráľovskej rodiny

Dvoch corgiov s menami Muick a Sandy, ktorí Alžbetu II. prežili, sa po jej smrti ujal jej syn, princ Andrew. Práve on ich ešte ako šteniatka svojej mame s odstupom niekoľkých mesiacov podaroval.

Alžbeta II. zomrela 8. septembra vo veku 96 rokov na škótskom zámku Balmoral, pričom bola najdlhšie vládnucou britskou panovníčkou a na tróne zotrvala 70 rokov. Po jej smrti sa stal britským kráľom jej najstarší syn Karol.

debata chyba
Viac na túto tému: #pes #spomienka #kráľovná Alžbeta II. #corgi

+ Alkoholom si sami ničíte svoje telo a zdravie, popremýšľajte nad tým.
Konštruktívna spätná väzba vedie k...

+ Vyskúšajte nové recepty, prekvapí vás, ako môžu potešiť.
Organizácia a plánovanie zvýšia vašu produktivitu....