Je zdrojom svetla a osobnosť roka, napísal TIME o Taylor Swiftovej. Toto je jej 2023 v obrazoch

Americká popová hviezda Taylor Swift sa stala tohtoročnou osobnosťou roku časopisu TIME. Niet pochýb o tom, že 2023 bol práve "jej" rokom.

07.12.2023 09:00
Taylor Swift Foto: ,
Speváčka Taylor Swift na zábere počas koncertu na Monumental stadium v argentínskom Buenos Aires.
debata

Vydavatelia magazínu TIME, ktorý osobnosť roka vyhlasujú už vyše sto rokov, sa tento rok rozhodli pre Swiftovú aj pre to, že má obrovskú silu a schopnosť osloviť tisíce ľudí po celom svete. Jej dopad je pritom vo všeobecnosti veľmi pozitívny. Prináša ľuďom radosť, pocit zjednotenia a zároveň aj kultúrny zážitok. K ľuďom dokáže hovoriť tak, ako nikto iný, napísal TIME v komentári, ktorý sprevádzal odhalenie tohtoročného „laureáta“ titulu.

Taylor Swift Čítajte viac Skutočný šok na premiére? Swiftovú prišla podporiť najväčšia 'rivalka'. Tieto dve ženy hýbali americkou ekonomikou

„V rozdelenom svete, kde zlyháva príliš veľa inštitúcií, našla Taylor Swift spôsob, ako prekonávať hranice a byť zdrojom svetla. Nikto iný na planéte nedokáže tak dobre zapôsobiť na toľko ľudí,“ píše sa v komentári časopisu.

Speváčka Taylor Swift na Grammy vo februári 2023.
Speváčka Taylor Swift si prevzala cenu...
+15Speváčka Taylor Swift v šatách Roberto Cavalli.

Swiftovej rok 2023 sa pritom podľa magazínu zaradí medzi tie najdôležitejšie v doterajšej kariére. „Toto je rok, kedy Taylor Swift dosiahla akúsi jadrovú fúziu: skĺbila umenie a podnikanie a vypustila energiu historického rozsahu,“ napísal časopis. „Dosiahla to tak, že sa zamerala na to, čo vie lepšie, než ktokoľvek iný: baviť ľudí a písať pesničky, ktoré ich zasahujú,“ uvádza časopis.

zväčšiť Speváčka Taylor Swift na svetovej premiére... Foto: SITA/AP, Chris Pizzello
Taylor Swift Speváčka Taylor Swift na svetovej premiére koncertného filmu Taylor Swift: The Eras Tour v Los Angeles. Oblečená bola do šiat Oscar de la Renta.

Počas uplynulého roka absolvovala speváčka koncertné turné The Eras Tour, ktoré sa stále neskončilo – pokračovať bude ďalšími koncertmi a záver má naplánovaný na budúci rok v kanadskom Vancouveri. Turné však už stihla spojiť s uvedením koncertného filmu, ktorý doteraz zarobil v kinách viac ako 200 miliónov dolárov a pýši sa titulom najzárobkovejšieho koncertného filmu v histórii.

Travis Kelce Čítajte viac Nový priateľ Taylor Swiftovej kúpil luxusnú vilu, hniezdočko lásky má milencom ponúknuť konečne súkromie

Okrem toho sa Swiftovej darilo aj v súkromí, ktoré je médiami ostrosledované a často prepierané. V roku 2023 totiž začala vzťah s hráčom amerického futbalu Travisom Kelcem, ktorý zase patrí medzi miláčikov Ameriky v rámci športového sveta. Ich spojenie tak vytvorilo nový „power couple“ – Swift a Kelce sa najprv skrývali, no potom sa začali hrdo spoločne ukazovať v spoločnosti a dokonca sa zúčastnili na nakrúcaní šou Saturday Night Live.

zväčšiť Hráč amerického futbalu Travis Kelce a speváčka... Foto: SITA/AP, Charlie Riedel
Travis Kelce a speváčka Taylor Swift Hráč amerického futbalu Travis Kelce a speváčka Taylor Swift na zábere z októbra 2023.

Speváčka, ktorej zoznam expartnerov je často témou spoločenských rubrík (písali sme o nich aj my a tu nájdete galériu jej najslávnejších ex), sa pritom podľa svojho okolia cíti byť nesmierne šťastná, že má po boku muža ako Kelce. „Skutočne ju podporuje a má pochopenie pre jej kariéru a nasadenie v práci,“ uviedol pred časom zdroj pre jeden z amerických portálov.

Speváčka Taylor Swift a hráč amerického futbalu...
Taylor Swift a herec Joe Alwyn na podujatí...
+6Taylor Swift a jej bývalý priateľ Tom...

Americký časopis v zdôvodnení svojej voľby uviedol, že tohtoročná osobnosť roka je v doterajšom zozname výnimkou, pretože väčšinou boli takto titulovaní muži, často štátnici či podnikateľskí velikáni. Vlani napríklad Time vybral ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, o rok skôr zase miliardára Elona Muska.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hudba #turné #ocenenie #Taylor Swift #Time #osobnosť roka #svetlo #Travis Kelce

+ Pravidelné stravovanie a vyvážená diéta sú nevyhnutné.
Ak ku niekomu vzhliadate, pokúste sa byť ako on, vy nato...

+ Malé zmeny vo vašej strave môžu priniesť veľké výsledky.
Oddeľte svoju prácu od súkromia, bude to tak najlepšie...